Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αθήνα: Συνεδριακό «άλμα» 20 θέσεων στην παγκόσμια κατάταξη

Η άνοδος της πρωτεύουσας αποτέλεσε το βασικό λόγο για να σκαρφαλώσει την ίδια χρονιά η Ελλάδα στην 20η θέση της παγκόσμιας κατάταξης χάρη στα 148 συνέδρια που φιλοξένησε (στην 38η θέση το 2013 με 100 συνέδρια).

Αθήνα: Συνεδριακό «άλμα» 20 θέσεων στην παγκόσμια κατάταξη

Θετικό μήνυμα για τον ελληνικό τουρισμό καθώς η Αθήνα κατάφερε να πραγματοποιήσει άλμα είκοσι θέσεων και να αναρριχηθεί από την 47η στην 27η θέση της παγκόσμιας κατάταξης της αγοράς διοργάνωσης συνεδρίων για το 2014, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του International Congress & Convention Association (ICCA). 

H έρευνα η οποία θα παρουσιαστεί την ερχόμενη εβδομάδα στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης IMEX 2015 στη Φρανκφούρτη, δείχνει ότι το 2014 η Αθήνα διοργάνωσε 80 συνέδρια έναντι 49 το 2013, καταγράφοντας αύξηση 63%.

Η άνοδος της πρωτεύουσας αποτέλεσε το βασικό λόγο για να σκαρφαλώσει την ίδια χρονιά η Ελλάδα στην 20η θέση της παγκόσμιας κατάταξης χάρη στα 148 συνέδρια που φιλοξένησε (στην 38η θέση το 2013 με 100 συνέδρια).

Η πρωτεύουσα αναδεικνύεται πλέον σε κυρίαρχο πόλο διοργάνωσης συνεδρίων στη χώρα μας. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της ICCA από τα 48 επιπλέον συνέδρια που διοργανώθηκαν το 2014 στην Ελλάδα, τα 31 πραγματοποιήθηκαν στην ελληνική πρωτεύουσα. Με τα νέα δεδομένα, η Αθήνα διοργανώνει, πλέον, το 54% όλων των συνεδρίων που φιλοξενούνται στη χώρα μας.

Ας σημειωθεί πως στις ετήσιες έρευνές του, ο ICCA αξιολογεί και καταγράφει συνέδρια που διοργανώνονται από διεθνείς επιστημονικούς, ακαδημαϊκούς και κλαδικούς Οργανισμούς και Φορείς και τα οποία, για να καταμετρηθούν, θα πρέπει να πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια.

Σε δηλώσεις του για την επίδοση της Αθήνας ο δήμαρχος της πόλης Γιώργος Καμίνης (θα μετάσχει στο Politicians Forum της ΙΜΕΧ 2015 την ερχόμενη βδομάδα) ανέφερε: «εντυπωσιακή αυτή επίδοση της Αθήνας είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας όλων των φορέων της πόλης καθώς και των συστηματικών και συντονισμένων προσπαθειών που καταβάλλονται τα τελευταία χρόνια, με κύριο μοχλό την Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών του δήμου Αθηναίων – ΕΑΤΑ και σημείο αναφοράς το Γραφείο Συνεδρίων και Επισκεπτών του δήμου Αθηναίων (ACVB.

Η Αθήνα ανακτά σε μεγάλο βαθμό την εμπιστοσύνη της διεθνούς συνεδριακής αγοράς, αποκαθιστά την εικόνα της και κατορθώνει να καλύψει μεγάλο μέρος από το έδαφος που χάθηκε λόγω της κρίσης».

Η φετινή συμμετοχή στην έκθεση IMEX του Γραφείου Συνεδρίων και Επισκεπτών του Δήμου Αθηναίων (ACVB) περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, μεγάλο αριθμό προκαθορισμένων συναντήσεων καθώς και παρουσιάσεις σε επιλεγμένα γκρουπ επαγγελματιών επισκεπτών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v