Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρχισαν τα αιτήματα παράτασης για τις δηλώσεις φόρου εισοδήματος

Η εφαρμογή δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να μείνει ανοιχτή μόνο για 45 ημέρες (μέχρι τις 30 Ιουνίου) σύμφωνα με το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας.

Αρχισαν τα αιτήματα παράτασης για τις δηλώσεις φόρου εισοδήματος

Εκφράζοντας την απορία «6 εκατομμύρια φορολογικές δηλώσεις σε 45 μέρες;» το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας άνοιξε το χορό των αιτημάτων παράτασης της προθεσμίας υποβολής φορολογικών δηλώσεων.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση «μετά την κατά 105 ημέρες καθυστερημένη έναρξη λειτουργίας της εφαρμογής για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων, το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας επαναλαμβάνει το αίτημά του, όπως αυτό περιγράφεται στις δύο επιστολές του προς τον Πρωθυπουργό και το Οικονομικό Επιτελείο, για άμεση μετάθεση της καταληκτικής προθεσμίας, ώστε να τηρηθεί ο νόμος, που προβλέπει διάστημα πέντε μηνών για τη διαδικασία υποβολής».

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους του ΟΕΕ, η εφαρμογή δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να μείνει ανοιχτή μόνο για 45 ημέρες (μέχρι τις 30 Ιουνίου), όταν μάλιστα η καταληκτική ημερομηνία συμπίπτει με την προθεσμία για την έκδοση των βεβαιώσεων αποδοχών.

«Απαραίτητη προϋπόθεση για να αποφευχθεί με κάθε τρόπο η ταλαιπωρία φοροτεχνικών και φορολογουμένων, είναι το σύστημα να λειτουργήσει ομαλά, χωρίς προβλήματα και διακοπές», τονίζει το ΟΕΕ και καταλήγει «σε κάθε περίπτωση, 6 εκατομμύρια φορολογικές δηλώσεις δεν προλαβαίνουν να υποβληθούν μέσα σε 45 μέρες».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v