Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κυρ. Μητσοτάκης: Με 13 απώλειες στην ψηφοφορία χάνει τη δεδηλωμένη η κυβέρνηση

Ακόμα και αν περάσει από τη Βουλή η συμφωνία με ψήφους της αντιπολίτευσης υπάρχει την επόμενη μέρα ζήτημα για την κυβέρνηση τονίζει ο βουλευτής.

Κυρ. Μητσοτάκης: Με 13 απώλειες στην ψηφοφορία χάνει τη δεδηλωμένη η κυβέρνηση

«Εάν η κυβέρνηση σε αυτήν την ψηφοφορία για τη συμφωνία – εφόσον την κλείσει και τη φέρει στη Βουλή – χάσει παραπάνω από 13 βουλευτές υπάρχει την επόμενη ημέρα ζήτημα δεδηλωμένης». Την επισήμανση αυτή έκανε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Ειδικότερα, στην ερώτηση τι θα κάνει η Νέα Δημοκρατία στην περίπτωση που η κυβέρνηση φέρει μια συμφωνία προς ψήφιση στη Βουλή, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε:

«Αν η συμφωνία περάσει - ενδεχομένως με ψήφους των κομμάτων της αντιπολίτευσης - με διαρροές από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ τίθεται την επόμενη ημέρα ζήτημα δεδηλωμένης.

Δεν μπορεί μια κυβέρνηση να χάνει ενδεχομένως ένα μεγάλο κομμάτι της δύναμής της, να στηρίζεται ενδεχομένως – όλα αυτά είναι υποθετικά σενάρια – στην αντιπολίτευση για να περάσει τη συμφωνία και την επόμενη ημέρα να συνεχίζει αμέριμνη να κυβερνάει ωσάν να απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της Βουλής.

Εάν η κυβέρνηση σε αυτήν την ψηφοφορία για τη συμφωνία – εφόσον την κλείσει και τη φέρει στη Βουλή – χάσει παραπάνω από 13 βουλευτές υπάρχει την επόμενη ημέρα ζήτημα δεδηλωμένης.

Και ναι μεν μπορεί να έχουμε συμφωνία, αλλά η κυβέρνηση σε αυτήν τη μορφή δεν θα μπορεί να συνεχίσει».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v