Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αισιόδοξα για βελτίωση του κλίματος στελέχη του ΧΑ

Η εξάλειψη της όποιας ανασφάλειας σχετικά με τις εγχώριες εξελίξεις, θα συμβάλει καταλυτικά και στη διαμόρφωση κλίματος στην χρηματιστηριακή αγορά, αναφέρθηκε στην τηλεδιάσκεψη του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών μετά τα αποτελέσματα τριμήνου.

Αισιόδοξα για βελτίωση του κλίματος στελέχη του ΧΑ

Την προσδοκία τους για βελτίωση του εγχώριου κλίματος εντός των επόμενων μηνών και κατά συνέπεια για αυξημένες αποδόσεις και μεγέθη στο Χρηματιστήριο εξέφρασαν στελέχη του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών στη διάρκεια του conference call που ακολούθησε την ανακοίνωση αποτελεσμάτων α΄τριμήνου.

Απαντώντας σε ερώτηση ξένων επενδυτών για πιθανή ενίσχυση του ημερήσιου όγκου συναλλαγών, εκπρόσωποι της εισηγμένης πρόσθεσαν πως η εξάλειψη της όποιας ανασφάλειας σχετικά με τις εγχώριες εξελίξεις, θα συμβάλει καταλυτικά και στη διαμόρφωση κλίματος στην χρηματιστηριακή αγορά.

Σε ό.τι αφορά στο μέρισμα και σε ερώτηση περί ποσοστού μερίσματος προς κάθε άλλη μορφή υπερβάλλουσας ρευστότητας προς τους μετόχους, η απάντηση ήταν πως η σχετική αναλογία διαμορφώνεται συνήθως σε 2/3 και αποτελεί συνήθη τακτική η επιλογή συνδυασμού των πιθανών τρόπων επιστροφής της ρευστότητας (μέρισμα, επιστροφή κεφαλαίου, αγορά ιδίων μετοχών).

Διευκρινίζοντας τέλος τους λόγους αύξησης των δαπανών, εκπρόσωποι του Ομίλου απάντησαν πως αυτές είναι ενισχυμένες εξαιτίας του κόστους αξιολόγησης της Εταιρείας Εκκαθάρισης (AthexClear) για την αδειοδότησή της στο νέο θεσμικό περιβάλλον που επιβάλει ο Κανονισμός ΕΜΙR.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v