Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εγκαινιάστηκε η θερμοκοιτίδα του CERN στην Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης

Εχουν ήδη υποβληθεί οι δύο πρώτες αιτήσεις νεοφυών επιχειρήσεων, οι οποίες θα αξιοποιήσουν τις τεχνολογίες του CERN για να δημιουργήσουν προϊόντα και υπηρεσίες για την αγορά.

Εγκαινιάστηκε η θερμοκοιτίδα του CERN στην Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης

Στο επόμενο διάστημα θα αξιολογηθούν οι δύο πρώτες προτάσεις για φιλοξενία στη θερμοκοιτίδα από επιτροπή την οποία έχουν συστήσει από κοινού η Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης και το CERN. Αυτή την αισιόδοξη ανακοίνωση έκανε σήμερα ο πρόεδρος της Τεχνόπολης Τάσος Τζήκας, στην εκδήλωση των εγκαινίων λειτουργίας της θερμοκοιτίδας τεχνολογιών του CERN στη Θεσσαλονίκη.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Τζήκας στο πλαίσιο της συμφωνίας της Τεχνόπολης με το CERN από το Σεπτέμβριο θα γίνουν ενημερωτικές εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα. «Μέσω της συνεργασίας με το CERN θέλουμε να αναδείξουμε την Τεχνόπολη ως καταλύτη τη διάχυσης νέων τεχνολογιών, αρχικά στη Β. Ελλάδα και εν συνεχεία σε ολόκληρη τη χώρα» επεσήμανε ο κ. Τζήκας, ο οποίος σημείωσε ότι σε αυτή την προσπάθεια οι Περιφέρειες της χώρας, με πρώτη την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, είναι συμπαραστάτες.

Η μείωση της ανεργίας, η αναχαίτιση του σαρωτικού κύματος μετανάστευσης των νέων, η αύξηση της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας των τοπικών επιχειρήσεων και η καθιέρωση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ως πόλου καινοτομίας και νέων τεχνολογιών βρίσκονται στο επίκεντρο τη αναπτυξιακής πολιτικής της Περιφέρειας νέσω του νέου ΕΣΠΑ.

Στην παρέμβασή του στα εγκαίνια λειτουργίας της θερμοκοιτίδας του CERN ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας υπογράμμισε την υποστήριξή του στο εγχείρημα λέγοντας: «Είναι πάρα πολύ σημαντικό, έννοιες όπως «θερμοκοιτίδα», «start-ups», «νεανική πρωτοβουλία», «επιστημοσύνη και επιχειρηματικότητα», «τεχνολογία και καινοτομία», να εξελίσσονται, όχι πλέον στο χαρτί, αλλά στην πράξη, σε ένα χώρο δημιουργίας και έκφρασης». Ο ίδιος ανακοίνωσε, επίσης, ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με την Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης, έχει εκπονήσει μελέτη για την δημιουργία μηχανισμού υποστήριξης καινοτόμων start-up επιχειρήσεων, ώστε σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και επιχειρήσεις, να υπάρξει βοήθεια σε νέους να δημιουργήσουν επιχειρήσεις, μέσα από τη διαμόρφωση μηχανισμών υποστήριξης και φιλοξενίας των δραστηριοτήτων τους.

Στις παρεμβάσεις τους ο Δρ. Τζιοβάνι Ανέλλι, Διευθυντής Διάχυσης Τεχνολογίας του CERN και ο Νίκος Ζιώγας, Σύμβουλος Μεταφοράς Τεχνολογίας του Οργανισμού σημείωσαν την αξία της διάχυσης και της αξιοποίησης της γνώσης που παράγεται στο CERN επ’ ωφελεία της κοινωνίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v