Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΥΠΟΙΚ: Προς παράταση οι φορολογικές δηλώσεις

Μονόδρομος είναι η παράταση της προθεσμίας για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων. Μέχρι χθες, είχαν υποβληθεί 1,772 εκατ. δηλώσεις σε σύνολο περίπου 6 εκατομμυρίων υπόχρεων. Δεν θα δοθεί παράταση για τις 100 δόσεις.

ΥΠΟΙΚ: Προς παράταση οι φορολογικές δηλώσεις

Σε παράταση της προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων προσανατολίζεται το υπουργείο Οικονομικών χωρίς να έχει κλειδώσει ακόμα η νέα προθεσμία.

Δεδομένο είναι όμως ότι έως τις 30 Ιουνίου οπότε λήγει η αρχική προθεσμία, δεν θα έχουν υποβληθεί ούτε οι μισές δηλώσεις.

Μέχρι χθες, είχαν υποβληθεί 1,772 εκατ. δηλώσεις σε σύνολο περίπου 6 εκατομμυρίων υπόχρεων.

Έτσι, η παράταση είναι μονόδρομος. Αν θα δοθεί περιθώριο έως τις 20 τις 27 ή τις 30 Ιουλίου δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα.

Αυτό που είναι ξεκάθαρο είναι ότι το υπουργείο Οικονομικών δεν θέλει να αλλάξει τις ημερομηνίες πληρωμής των δόσεων (η πρώτη στο τέλος Ιουλίου) ώστε να μπουν όσο το δυνατό πιο γρήγορα στο ταμείο του δημοσίου οι φόροι εισοδήματος.

Σε αντιδιαστολή με την προθεσμία υποβολής των δηλώσεων, δεν υπάρχει περίπτωση – τονίζουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών- να δοθεί παράταση για τις εκατό δόσεις.

Όσοι φορολογούμενοι με ληξιπρόθεσμα χρέη ενταχθούν έως την Παρασκευή θα είναι «καλυμμένοι» για τους υπόλοιπους από Δευτέρα καραδοκούν οι κατασχέσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v