Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κυβέρνηση: Δεν επηρεάζουν τους τουρίστες τα capital controls

Απεριόριστες οι αναλήψεις με πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες άλλων χωρών.

Κυβέρνηση: Δεν επηρεάζουν τους τουρίστες τα capital controls

Δεν επηρεάζονται οι ξένοι επισκέπτες της χώρας από τους κεφαλαιακούς ελέγχους που επέβαλε η κυβέρνηση. Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:

«Ενημερώνονται όσοι επισκέπτονται ή πρόκειται να επισκεφτούν την Ελλάδα ότι τα μέτρα περιορισμού στην κίνηση κεφαλαίων που επέβαλε η ελληνική κυβέρνηση δεν αφορούν όσους επιθυμούν να κάνουν συναλλαγές ή αναλήψεις μέσω ΑΤΜ κάνοντας χρήση χρεωστικών ή πιστωτικών καρτών που έχουν εκδοθεί στη χώρα τους». 

Σημειώνεται ότι ΗΠΑ, Γερμανία και Βρετανία εξέδωσαν οδηγίες με προειδοποίηση για τους τουρίστες που ταξιδεύουν προς Ελλάδα προειδοποιώντας να έχουν αρκετά μετρητά.

Όπως αναφέρουν σε δημοσίευμα τους οι Times το ΥΠΕΞ της Γερμανίας συμβουλεύει τους πολίτες της χώρας που ταξιδεύουν στην Ελλάδα να έχουν μαζί τους αρκετά μετρητά, γιατί τα ATM ενδεχομένως θα είναι άδεια ή δύσκολο να προσπελαστούν λόγω ουρών και καθυστερήσεων.

Αντίστοιχα η βρετανική ταξιδιωτική οδηγία υπογραμμίζει ότι οι επισκέπτες στην Ελλάδα θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους την πιθανότητα ύπαρξης άμεσα περιορισμένων τραπεζικών υπηρεσιών (μετρητά, πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες). «Σιγουρευτείτε ότι έχετε αρκετά ευρώ σε ρευστό για να καλύψετε έκτακτες ανάγκες, απρόβλεπτες καταστάσεις και αναπάντεχες καθυστερήσεις», προτρέπει τους βρετανούς το Φόρειν Όφις.

Ανάλογη οδηγία εξέδωσαν και οι ΗΠΑ. Το ΥΠΕΞ προειδοποιεί τους Αμερικανούς για τις συνθήκες ρευστότητας στη χώρα και τα εμπόδια στις τραπεζικές υπηρεσίες. Στην ανακοίνωσή του καλεί τους Αμερικανούς να μεταφέρουν μαζί τους περισσότερα από ένα μέσα πληρωμών και να διασφαλίσουν πως έχουν αρκετά μετρητά για να καλύψουν τυχόν έκτακτες ανάγκες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v