Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κουντουρά: Δεν επηρεάζονται οι τουρίστες από τα capital controls

Υφίσταται απόλυτη επάρκεια τόσο καυσίμων όσο και όλων των προϊόντων και υπηρεσιών, που εξασφαλίζουν την εύρυθμη ζωή των επισκεπτών της τόσο στα αστικά κέντρα όσο και στην περιφέρεια και στα νησιά, τονίζει το υπουργείο Οικονομίας.

Κουντουρά: Δεν επηρεάζονται οι τουρίστες από τα capital controls

Το Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού ενημερώνει όσους επισκέπτονται ή πρόκειται να επισκεφθούν την Ελλάδα, ότι τα μέτρα περιορισμού στην κίνηση κεφαλαίων που επέβαλλε η Ελληνική Κυβέρνηση, δεν αφορούν όσους επιθυμούν να κάνουν συναλλαγές ή αναλήψεις μέσω ΑΤΜ κάνοντας χρήση χρεωστικών ή πιστωτικών καρτών που έχουν εκδοθεί στο εξωτερικό.

Επισημαίνεται παράλληλα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, ότι υφίσταται απόλυτη επάρκεια τόσο καυσίμων όσο και όλων των προϊόντων και υπηρεσιών, που εξασφαλίζουν την εύρυθμη ζωή των επισκεπτών της τόσο στα αστικά κέντρα όσο και στην περιφέρεια και στα νησιά.

Η Ελλάδα συνεχίζει να εγγυάται την υψηλού επιπέδου ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρει στους επισκέπτες της που την έχουν καταστήσει κορυφαίο τουριστικό προορισμό διεθνώς.

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά ως μέλος της Ελληνικής Κυβέρνησης, δηλώνει ότι ο Ελληνικός τουρισμός παραμένει ψηλά στις προτιμήσεις των επισκεπτών μας. Οι τουρίστες μας που βρίσκονται ήδη εδώ αλλά και αυτοί οι οποίοι προγραμματίζουν να έρθουν, δεν πρόκειται να επηρεαστούν καθόλου από τα γεγονότα και ότι μπορούν να συνεχίζουν να απολαμβάνουν τις διακοπές τους στην Ελλάδα χωρίς απολύτως κανένα πρόβλημα.

Ταξιδιωτικές οδηγίες 

Σημειώνεται ότι ΗΠΑ, Γερμανία και Βρετανία εξέδωσαν οδηγίες με προειδοποίηση για τους τουρίστες που ταξιδεύουν προς Ελλάδα προειδοποιώντας να έχουν αρκετά μετρητά.

Όπως αναφέρουν σε δημοσίευμα τους οι Times το ΥΠΕΞ της Γερμανίας συμβουλεύει τους πολίτες της χώρας που ταξιδεύουν στην Ελλάδα να έχουν μαζί τους αρκετά μετρητά, γιατί τα ATM ενδεχομένως θα είναι άδεια ή δύσκολο να προσπελαστούν λόγω ουρών και καθυστερήσεων.

Αντίστοιχα η βρετανική ταξιδιωτική οδηγία υπογραμμίζει ότι οι επισκέπτες στην Ελλάδα θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους την πιθανότητα ύπαρξης άμεσα περιορισμένων τραπεζικών υπηρεσιών (μετρητά, πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες). «Σιγουρευτείτε ότι έχετε αρκετά ευρώ σε ρευστό για να καλύψετε έκτακτες ανάγκες, απρόβλεπτες καταστάσεις και αναπάντεχες καθυστερήσεις», προτρέπει τους βρετανούς το Φόρειν Όφις.

Ανάλογη οδηγία εξέδωσαν και οι ΗΠΑ. Το ΥΠΕΞ προειδοποιεί τους Αμερικανούς για τις συνθήκες ρευστότητας στη χώρα και τα εμπόδια στις τραπεζικές υπηρεσίες. Στην ανακοίνωσή του καλεί τους Αμερικανούς να μεταφέρουν μαζί τους περισσότερα από ένα μέσα πληρωμών και να διασφαλίσουν πως έχουν αρκετά μετρητά για να καλύψουν τυχόν έκτακτες ανάγκες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v