Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οριακές διαφορές δίνουν οι δημοσκοπήσεις πριν την κάλπη

Στο «νήμα» φαίνεται πως θα κριθεί το «ναι» ή το «όχι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής, καθώς δημοσκοπήσεις που διενεργούνται εντός και εκτός Ελλάδας δείχνουν οριακή διαφορά.

Οριακές διαφορές δίνουν οι δημοσκοπήσεις πριν την κάλπη

Η Ελλάδα είναι μοιρασμένη στη μέση εν όψει του δημοψηφίσματος, λέει το Bloomberg, που σε δημοσκόπηση που διενήργησε φαίνεται πως το 43% των ερωτηθέντων σκοπεύουν να ψηφίσουν «όχι» και να απορρίψουν τη λιτότητα που απαιτούν οι δανειστές, ενώ το 42,5% θα ψηφίσει «ναι» στην αποδοχή των όρων των δανειστών. Η δημοσκόπηση έγινε για λογαριασμό του πρακτορείου από το Πανεπιστήμιο της Μακεδονίας και ερωτήθηκαν 1.042 άτομα. Το περιθώριο λάθους είναι 3%.

Το ποσοστό των υποστηρικτών του «όχι» έχει μειωθεί από το περασμένο Σάββατο, όταν το 52% των ερωτηθέτων είπαν πως αυτή θα ήταν η επιλογή τους, ενώ η στήριξη προς το «ναι», που το Σάββατο ήταν στο 26,5%, άρχισε να αυξάνεται τη Δευτέρα, μετά την επιβολή των capital controls.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, η δημοσκόπηση έδειξε επίσης πως πάνω από τέσσερις στους πέντε Έλληνες θέλουν να παραμείνουν στο ευρώ.

Παραπλήσιο το αποτέλεσμα και της δημοσκόπησης της Αlco, που διενεργήθηκε για λογαριασμό του «Έθνους».

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, το «Ναι» λαμβάνει 41,5%, ενώ το «Όχι» κυμαίνεται στο 40,2 %. Η διαφορά φαίνεται οριακή αλλά τα ποιοτικά στοιχεία της έρευνας και η τάση των αναποφάσιστων δείχνουν ανοδική τάση των υποστηρικτών του «Ναι».

Η αναγωγή στα έγκυρα δείχνει ότι το ποσοστό του «Ναι» φτάνει στο 44,8% και το ποσοστό του «Όχι» στο 43,4% με αναποφάσιστους περίπου το 11,8% των ερωτηθέντων.

Αξιοσημείωτο το γεγονός ότι το 74% των πολιτών θέλει το ευρώ.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v