Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φορολογικές δηλώσεις: Παράταση έως 30 Αυγούστου για τα φυσικά πρόσωπα

Ερευνες για τους λόγους που οδήγησαν στο να εμφανιστούν τεχνικά προβλήματα στο Taxis διεξάγει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών. Οι νέες ημερομηνίες για την υποβολή των δηλώσεων.

Φορολογικές δηλώσεις: Παράταση έως 30 Αυγούστου για τα φυσικά πρόσωπα

Την παράταση της ημερομηνίας για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων φυσικών προσώπων έως τις 30 Αυγούστου ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών. Παράλληλα, αφήνει αιχμές για τα προβλήματα λειτουργίας που εμφανίστηκαν στο Taxis και οδήγησαν στην ικανοποίηση του αιτήματος για παράταση.

Οπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του:

1. Η προθεσμία υποβολής φορολογικών δηλώσεων για τα νομικά πρόσωπα έχει παραταθεί μέχρι και την Παρασκευή 28.8.15.
2. Η προθεσμία υποβολής φορολογικών δηλώσεων για τα φυσικά πρόσωπα έχει παραταθεί (με σημερινή απόφαση) μέχρι και την Κυριακή 30.8.15. Η πρώτη δόση θα είναι τη Δευτέρα 31.8.15.

3. Το TAXIS NET εμφάνισε σοβαρότατα προβλήματα λειτουργίας την Τετάρτη 19.8 και την Πέμπτη 20.8, τα οποία προβληματίζουν έντονα και ως προς τη χρονική σύμπτωση με την ανακοίνωση του Υπουργείου μία μέρα πριν (για τις φορολογικές δηλώσεις), αλλά και ως προς τη δυνατότητά του να ολοκληρώσει αξιόπιστα και εμπρόθεσμα την παραλαβή των φορολογικών δηλώσεων το επόμενο διάστημα.

Με δεδομένο τον σεβασμό και τη συμπαράσταση στα στελέχη που αγωνίζονται πέρα από ωράριο και πενθήμερο για τη μηχανογραφική στήριξη του Υπουργείου, είμαι αναγκασμένος να διερευνήσω αν τα προβλήματα που εμφανίστηκαν ήταν τεχνικά ή άλλης φύσης. Στην κατεύθυνση αυτή έχω ζητήσει από χτες σχετικές εισηγήσεις από τη ΓΓΔΕ και τη ΓΓΠΣ.

4. Αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα των πολιτών, των επιχειρήσεων και των λογιστών με ρεαλισμό και φυσικά με κοινωνική ευαισθησία. Προσπαθούμε να κινηθούμε στα περιορισμένα οικονομικά και πολιτικά πλαίσια της περιόδου. Αντιλαμβανόμαστε πλήρως τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει διαχρονικά η φορολογική πολιτική και η αναντιστοιχία της με τη συνταγματική επιταγή για φορολογική Δικαιοσύνη. Στο σύντομο διάστημα της θητείας μου (από τις 20.7.15) προσπάθησα με κάθε δυνατότητα που υπήρχε να ανταποκριθώ στα συγκεκριμένα προβλήματα του Υπουργείου, με ασφυκτικά πλαίσια χρόνου, μηχανισμών και αρμοδιοτήτων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v