Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κατέθεσαν υποψηφιότητα Μητσοτάκης - Τζιτζικώστας

Μετά τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη, δύο ακόμα υποψήφιοι κατέθεσαν τις 50 υπογραφές που απαιτούνται. Τον κύκλο αναμένεται να κλείσει ο Αδωνις Γεωργιάδης, που αναζητά τις τελευταίες υπογραφές.

Κατέθεσαν υποψηφιότητα Μητσοτάκης - Τζιτζικώστας

Μετά τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη, τη σκυτάλη της επίσημης κατάθεσης της υποψηφιοτήτων πήραν σήμερα Κυριάκος Μητσοτάκης και Απόστολος Τζιτζικώστας. Με τον χρόνο να μετρά αντίστροφα μέχρι τη λήξη της προθεσμίας (σήμερα στις 18:00), ο Αδωνις Γεωργιάδης αναζητά τις τελευταίες υπογραφές προκειμένου να καταθέσει και αυτός την υποψηφιότητά του, κλείνοντας έτσι τον κύκλο, δεδομένου ότι οι φήμες για τον Δημήτρη Αβραμόπουλο δεν επιβεβαιώνονται.

Προσερχόμενος στη Λεωφόρο Συγγρού ο Απόστολος Τζιτζικώστας δήλωσε παρών στη «μάχη της γενιάς του».

Όπως ανέφερε ο ίδιος «αυτό που βιώνει η χώρα μας δεν είναι απλά μια κρίση, είναι παρακμή. Η απογοήτευση των πολιτών δεν έχει να κάνει με τα οικονομικά. Έχει να κάνει και με την έλλειψη οράματος. Χρειαζόμαστε μια άλλη νοοτροπία. Χρειαζόμαστε τη στήριξη και την επιβράβευση της δημιουργικότητας και κυρίως ένα κράτος που να λειτουργεί, μια δημοκρατία νέα. Αυτές οι μάχες θα δοθούν το επόμενο διάστημα στην κοινωνία, μαζί με τους πολίτες. Γι' αυτές ακριβώς τις μάχες καταθέτω σήμερα την υποψηφιότητά μου για την προεδρία της παράταξής μας».

Από την πλευρά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης με δηλώσεις του αμέσως μετά την κατάθεση της υποψηφιότητάς του, ευχαρίστησε τα 50 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ που υπέγραψαν και εκτίμησε πως «από τη στροφή της ΝΔ στην κοινωνία, το κόμμα θα βγει πιο ενωμένο και πιο ισχυρό».

Οι υπογράφοντες, όπως είπε συνομιλώντας με δημοσιογράφους, δεν είναι βουλευτές, συνδικαλιστές και περιφερειάρχες. Κάποιοι από αυτούς αντιπροσωπεύουν τις παραδοσιακές θέσεις της ΝΔ στην Ε.Ε., για τον σκοπό αυτό και υπογράφουν δύο ευρωβουλευτές, η Μαρία Σπυράκη και ο Γιώργος Κύρτσος, ενώ εκ μέρους του εμπορικού κόσμου έχει υπογράψει ο Βασίλης Κορκίδης.

Υπογράφουν επίσης εκπρόσωποι των πολύτεκνων, των ατόμων με ειδικές ανάγκες, κομματικά στελέχη, πρόεδροι ΝΟΔΕ, αντιπεριφερειάρχες, στελέχη της νεολαίας και ιστορικά στελέχη του κόμματος, όπως ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

* Η λίστα με τα μέλη του πολιτικού συμβουλίου της ΝΔ που υποστηρίζουν την υποψηφιότητα του Κ. Μητσοτάκη δημοσιεύεται στη δεξιά στήλη «Συνοδευτικό Υλικό».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο