Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Yallou.com: Μια νέα διαδικτυακή τουριστική πλατφόρμα

Οι ιδρυτές της τουριστικής πλατφόρμας εστιάζουν στη δημιουργία ενός πανελλαδικού δικτύου και αναζητούν ντόπιους που θέλουν να είναι οι "πρεσβευτές" τις περιοχής τους και να βοηθήσουν στην προώθηση και προβολή της ιστορίας, των προϊόντων. Τι προσφέρει η πλατφόρμα.

Yallou.com: Μια νέα διαδικτυακή τουριστική πλατφόρμα

Το Yallou.com είναι μία νέα ελληνική διαδικτυακή και διαδραστική πλατφόρμα που δημιουργήθηκε στον χώρο του τουρισμού με στόχο να αποτελέσει σημείο αναφοράς για επισκέπτες και ντόπιους, προβάλλοντας τους προορισμούς και τον πολιτισμό της Ελλάδας.

Οι ιδρυτές της τουριστικής πλατφόρμας εστιάζουν στη δημιουργία ενός πανελλαδικού δικτύου και αναζητούν ντόπιους που θέλουν να είναι οι "πρεσβευτές" τις περιοχής τους και να βοηθήσουν στην προώθηση και προβολή της ιστορίας, των προϊόντων, των αξιοθέατων και των τοπικών επιχειρήσεων.

Αυτή την περίοδο οι δύο ιδρυτές της διαδραστικής τουριστικής πλατφόρμας, Αδαμάντιος Πετρίτσης και Κωνσταντίνος Χατούπης, έχουν επαφές με επενδυτές, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, προκειμένου το Yallou να περάσει στη δεύτερη φάση ανάπτυξης του.

Σκοπός είναι να δημιουργηθεί ένα Πανελλαδικό δίκτυο από 10 τοπικούς αντιπροσώπους/πρεσβευτές που θα ενισχύσουν την συλλογή πληροφορίας από κάθε δήμο/προορισμό και θα εμπλουτίσουν την πλατφόρμα με νέους προορισμούς.

Πρόσφατα ταξίδεψαν στον Δήμο Σητείας, καλεσμένοι της Ένωσης Ξενοδόχων Σητείας, όπου γνωρίστηκαν με την τοπική κοινωνία, συνέλεξαν υλικό και φωτογράφισαν τον Δήμο, ο οποίος πλέον προβάλλεται στην πλατφόρμα. Παράλληλα συμμετέχουν σε διάφορες δράσεις και παρουσιάζουν την πλατφόρμα σε φοιτητές πανεπιστημίων, όπως το Πανεπιστήμιο Πειραιά, το Deree και το Kingston University του Λονδίνου ενώ μέσα στον Νοέμβριο θα συμμετέχουν και στο Athens Startup Safary μέσω της Θερμοκοιτίδας Νεοφυών Επιχειρήσεων του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας (ΘΕΑ).

Αυτή την στιγμή παρουσιάζονται στην πλατφόρμα περίπου 300 προορισμοί (χωριά, νησιά, πόλεις, δήμοι).

Ενδεικτικά προορισμοί με ολοκληρωμένη πληροφορία έχουν ο Δήμος Σητείας με τα χωριά του, ο Δήμος Αμφίπολης, οι Αθήνα, Κίμωλος, Αστυπάλαια, Κύθνος, Ξυλόκαστρο, Τρίκαλα Κορινθίας, χωριά Κορινθίας και πολλές άλλες περιοχές.

Η διαδραστική πλατφόρμα Yallou προσφέρει πληροφορίες όπως:

– Ανάδειξη της ιστορίας, των αξιοθέατων και όλων των ιδιαίτερων πολιτιστικών χαρακτηριστικών κάθε τόπου, όπως μνημεία, μουσεία, σπήλαια, κάστρα κλπ.
– Παρουσίαση εναλλακτικών τρόπων δράσης και ψυχαγωγίας, μονοπάτια για πεζοπορία, απόκρημνες πλαγιές για αναρρίχηση, παραλίες κατάλληλες για θαλάσσια σπορ, χιονοδρομικά κέντρα και άλλους προορισμούς για extreme δραστηριότητες.
– Παρουσίαση ξενοδοχείων, καταλυμάτων και λοιπών χώρων διαμονής.
– Παρουσίαση τοπικών εστιατορίων, μπαρ, καφέ -Προβολή δραστηριοτήτων
– Προβολή των τοπικών παραγωγών και προϊόντων, δίνοντας τη δυνατότητα στους παραγωγούς να παρουσιάζουν τα προϊόντα τους απευθείας στους καταναλωτές.
-Συμβουλές, εμπειρίες, φωτογραφίες από άλλους Yallouers (χρήστες) της πλατφόρμας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v