Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μειώνεται στο μισό ο φόρος στο κρασί

Υπαναχώρηση της κυβέρνησης στο θέμα του κρασιού. Με νομοτεχνική βελτίωση μειώνεται στα 20 ευρώ ο φόρος ανά 100 λίτρα. Εξαιρούνται από την φορολόγηση οι ποσότητες που οδεύουν προς εξαγωγές.

Μειώνεται στο μισό ο φόρος στο κρασί

Με νομοτεχνική βελτίωση που ανακοίνωσε στη Βουλή ο Τρύφων Αλεξιάδης η κυβέρνηση υπαναχωρεί από την αρχική της θέση και μειώνει στο μισό τη φορολόγηση του κρασιού, επιβεβαιώνοντας όσα μετέδωσε από το μεσημέρι το Euro2day.gr.

Οπως έκανε γνωστό ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ο φόρος θα επιβάλεται μόνο στις ποσότητες που οδεύουν για εσωτερική κατανάλωση (καθώς και τα κρασιά εισαγωγής) και όχι σε αυτές που αφορούν σε εξαγωγές.

Υπενθυμίζεται ότι οι διατάξεις νόμου που έχουν προωθηθεί προέβλεπαν την επιβολή φόρου 40 ευρώ ανά 100 λίτρα χύμα ή τυποποιημένου κρασιού, με στόχο την αύξηση των εσόδων κατά 110 εκατ. ώστε συμπληρωματικά με τα 350-450 εκατ. ευρώ, τα οποία προβλέπεται να αντληθούν από τη φορολογία στα παιχνίδια του ΟΠΑΠ, να καλυφθούν τα ισοδύναμα από την κατάργηση του ΦΠΑ στην εκπαίδευση.

Με τις αλλαγές ο φόρος περιορίζεται σε 20 ευρώ ανά 100 λίτρα. Μάλιστα η κυβέρνηση δεν κατέθεσε εναλλακτικά ισοδύναμα μέτρα για την κάλυψη της διαφοράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v