Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ζητείται να βγουν εκτός πόθεν έσχες τα «λεφτά στο στρώμα»

Ελλοχεύουν κίνδυνοι αποκαλυφθούν τα φυλασσόμενα στο σπίτι κινητά περιουσιακά στοιχεία, υποστηρίζουν τέσσερις δικαστικές ενώσεις.

Ζητείται να βγουν εκτός πόθεν έσχες τα «λεφτά στο στρώμα»

Την ακύρωση της υπουργικής απόφασης που προβλέπει ότι στις δηλώσεις πόθεν έσχες θα πρέπει να δηλώνονται τα μετρητά που βρίσκονται εκτός τραπεζών ή σε θυρίδες -εφόσον ξεπερνούν τις 15.000 ευρώ -καθώς και άλλα πολύτιμα είδη ζητούν με προσφυγή που κατέθεσαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας τέσσερις δικαστικές ενώσεις. 

Συγκεκριμένα η Ενωση Δικαστικών Λειτουργών του ΣτΕ, η Ενωση Δικαστικών Λειτουργών του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η Ενωση Εισαγγελέων Ελλάδος καθώς και η Ενωση Διοικητικών Δικαστών υποστηρίζουν ότι η υπουργική απόφαση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, είναι παράνομη και αντισυνταγματική.

Όπως επισημαίνουν μεταξύ άλλων οι δικαστικές ενώσεις εφόσον δηλώσουν τα περιουσιακά τους δεδομένα, αποκαλύπτουν τα φυλασσόμενα στο σπίτι τους κινητά περιουσιακά στοιχεία, με ότι συνέπεια έχει αυτό για τους ίδιους προσωπικά και τα μέλη των οικογενειών τους. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v