Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eντός εβδομάδας ανοίγει το Taxis για τις φοροδηλώσεις

Με τα έως τώρα δεδομένα, η εξόφληση θα γίνει όπως πέρυσι, δηλαδή σε τρεις διμηνιαίες δόσεις.

Eντός εβδομάδας ανοίγει το Taxis για τις φοροδηλώσεις

Εντός της εβδομάδας αναμένεται να ανοίξει το σύστημα Taxis για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. Δεδομένου ότι δεν έχει υπάρξει η πραγματική αλλαγή στις ισχύουσες διατάξεις αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα εξόφλησης των φόρων, παραμένουν οι προβλέψεις εξόφλησης του φόρου εισοδήματος σε τρεις διμηνιαίες δόσεις, η πρώτη εκ των οποίων έως το τέλος Ιουλίου, η δεύτερη έως το τέλος Σεπτεμβρίου και η τρίτη έως το τέλος Νοεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι η πρόβλεψη έκπτωσης φόρου σε περίπτωση εφάπαξ εξόφλησης έχει καταργηθεί.

Εν τω μεταξύ, όπως φέρεται να δήλωσε ο αν. υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης σε συνάντηση που είχε με το συντονιστικό όργανο επαγγελματικών συλλόγων Λογιστών Κρήτης, θα δοθεί ικανοποιητικός χρόνος στους φορολογούμενους, έως και τρεις μήνες για την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής των δηλώσεων.

Το προηγούμενο διάστημα, το ΥΠΟΙΚ ήταν σε διαπραγμάτευση με τους δανειστές και όπως είχε δηλώσει ο κος Αλεξιάδης, καταβαλλόταν προσπάθεια ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους φορολογουμένους να εξοφλήσουν τον φόρο εισοδήματος σε έως και οκτώ μηνιαίες δόσεις.

Στο συγκεκριμένο μέτωπο δεν έχει υπάρξει ως τώρα καμία εξέλιξη και επομένως η εκκαθάριση των δηλώσεων θα βγάζει τρεις διμηνιαίες δόσεις, και αν αλλάξει κάτι στη συνέχεια, θα υπάρξει τροποποίηση. Το τελευταίο αυτό ενδεχόμενο, όμως, συγκεντρώνει ολοένα και λιγότερες πιθανότητες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v