Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ομπάμα σε Μέρκελ: Η Αθήνα να επιστρέψει σε βιώσιμη ανάπτυξη

Ο Ομπάμα τόνισε στην Μέρκελ ότι είναι ανάγκη Ευρώπη και ΔΝΤ να συνεργαστούν με την ελληνική κυβέρνηση «προκειμένου η Αθήνα να βρει έναν τρόπο να επιστρέψει στη βιώσιμη ανάπτυξη, μέσα στην Ευρωζώνη».

Ομπάμα σε Μέρκελ: Η Αθήνα να επιστρέψει σε βιώσιμη ανάπτυξη

Στο επίκεντρο των νέων συζητήσεων ανάμεσα στην Άγκελα Μέρκελ και στον Μπαράκ Ομπάμα βρέθηκε -για άλλη μια φορά- η Ελλάδα.

Η καγκελάριος της Γερμανίας και ο πρόεδρος των ΗΠΑ συναντήθηκαν την Κυριακή στο Ανόβερο -όπου αναμένεται να πραγματοποιηθεί η διεθνής βιομηχανική έκθεση της πόλης- και έκαναν κάποιες πρώτες συζητήσεις αναφορικά με μια σειρά από κρίσιμα ζητήματα, ανάμεσα στα οποία βρισκόταν και το ελληνικό.

Σύμφωνα με το πρακτορείο UPI, ο Ομπάμα τόνισε στην Μέρκελ ότι είναι ανάγκη Ευρώπη και ΔΝΤ να συνεργαστούν με την ελληνική κυβέρνηση «προκειμένου η Αθήνα να βρει έναν τρόπο να επιστρέψει στη βιώσιμη ανάπτυξη, μέσα στην Ευρωζώνη», σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «η ανάπτυξη είναι ιδιαίτερα σημαντική τόσο για της ΗΠΑ, όσο και για την παγκόσμια οικονομία».

Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν παρέλειψε να απονείμει τα εύσημα στη Γερμανίδα καγκελάριο για το χειρισμό της προσφυγικής κρίσης, καθώς, όπως σημείωσε η καγκελάριος «βρίσκεται στη σωστή πλευρά της ιστορίας».

 
 





ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v