Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επίσκεψη του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ σε διαμέρισμα προσφύγων από τη Συρία

Ο Ύπατος Αρμοστής των Ηνωμένων Εθνών για τους πρόσφυγες, συνομίλησε με την κυρία Μπάρι Σάρα από τη Συρία, η οποία διαμένει στο διαμέρισμα με τα τέσσερα παιδιά και τους γονείς της.

Επίσκεψη του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ σε διαμέρισμα προσφύγων από τη Συρία

Οικογένεια σύρων προσφύγων που διαμένει σε διαμέρισμα του προγράμματος Προσωρινής Στέγασης του δήμου Αθηναίων, επισκέφθηκε ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, Φίλιππο Γκράντι.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, τον κ. Γκράντι υποδέχθηκε ο αντιδήμαρχος Μεταναστών και Προσφύγων του δήμου Αθηναίων, Λευτέρης Παπαγιαννάκης, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, του αντιπροσώπου της Ύπατης Αρμοστείας για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, Φιλίπ Λεκλέρκ και του διευθυντή του Περιφερειακού Γραφείου Ευρώπης της Ύπατης Αρμοστείας και Περιφερειακού Συντονιστή για την Προσφυγική Κρίση, Βινσέντ Κοσετέλ.

Ο Ύπατος Αρμοστής των Ηνωμένων Εθνών για τους πρόσφυγες, συνομίλησε με την κυρία Μπάρι Σάρα από τη Συρία, η οποία διαμένει στο διαμέρισμα με τα τέσσερα παιδιά και τους γονείς της. «Από την στιγμή που μπήκαμε στο διαμέρισμα, οι άνθρωποι του δήμου Αθηναίων μας έχουν φερθεί σαν οικογένεια» δήλωσε η Μπάρι Σάρα στον Ύπατο Αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Όπως είναι γνωστόν, ο δήμος Αθηναίων και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) μέσω της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών (ΕΑΤΑ), υλοποιεί το έργο «Προσωρινή Στέγαση Προσφύγων» υπό τη μορφή ενοικιαζόμενης στέγης. Το έργο υλοποιείται με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο δήμος Αθηναίων έχει αναλάβει την κάλυψη 1.200 θέσεων υποδοχής μισθώνοντας 200 διαμερίσματα για το 2016. Για το έργο αυτό, ο δήμος Αθηναίων συνεργάζεται και με τους δήμους Αγίου Δημητρίου, Βύρωνα, Δάφνης-Υμηττού, Ζωγράφου, Μοσχάτου-Ταύρου και Νέας Σμύρνης

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v