Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κατατέθηκε στη Βουλή το σχέδιο νόμου για το Ελληνικό

Το σχέδιο νόμου με το οποίο κυρώνεται η σύμβαση πώλησης του Ελληνικού στην Lamda Development κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή. Αγώνας δρόμου για τα υπόλοιπα προαπαιτούμενα μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου.

Κατατέθηκε στη Βουλή το σχέδιο νόμου για το Ελληνικό

Βιάζονται στην κυβέρνηση να ολοκληρώσουν τα προαπαιτούμενα της συμφωνίας με τους δανειστές, αλλά και της συμφωνίας με το επενδυτικό σχήμα του Ελληνικού. Το σχέδιο νόμου με το οποίο κυρώνεται η σύμβασης πώλησης του Ελληνικού στο σχήμα υπό την Lamda Development κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή. Δεν περιλαμβάνεται στο τελικό κείμενο η διάταξη που προέβλεπε πως χρειάζεται να συνυπογράφει αποφάσεις και ο υπουργός Πολιτισμού μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε.

Για να οριστικοποιηθεί, όμως, η μεταβίβαση απαιτούνται σειρά άλλων θεσμικών παρεμβάσεων και εγκρίσεων από πλευράς του δημοσίου που ξεκινούν από την έγκριση του ειδικού χωροταξικού σχεδίου και καταλήγουν στην προκήρυξη του διαγωνισμού για την παραχώρηση άδειας λειτουργίας καζίνο. 

Η αρχική συμφωνία προέβλεπε πως οι διαδικασίες θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου 2016, χρονοδιάγραμμα που θεωρείται ασφυκτικό. Ομως, μόνο μετά την ολοκλήρωσή τους θα καταβληθεί η πρώτη δόση του τιμήματος για την απόκτηση της ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΕ που ελέγχει το πρώην αεροδρόμιο και την έκταση του Αγίου Κοσμά.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v