Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κορκίδης: Ποτέ δεν ζητήσαμε αύξηση του ορίου ομαδικών απολύσεων

Η ΕΣΕΕ επισημαίνει ότι δεν δέχεται ως αντίβαρο στις ομαδικές απολύσεις την εργασία μειωμένου ωραρίου, ούτε το «επίδομα ανεργίας» για τις ώρες μειωμένης απασχόλησης.

Κορκίδης: Ποτέ δεν ζητήσαμε αύξηση του ορίου ομαδικών απολύσεων

Αναφορικά με το θέμα των ομαδικών απολύσεων που ανακινήθηκε πρόσφατα από τους θεσμούς, η ΕΣΕΕ δια του προέδρου της Βασίλη Κορκίδη διευκρινίζει ότι δεν ζήτησε ποτέ την αύξηση του ορίου των ομαδικών απολύσεων από το 5% στο 10%, θεωρώντας, μάλιστα, τη συζήτηση άνευ αντικειμένου, αφού δεν αφορά στο μέγεθος των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Αντιθέτως, σημειώνει η Συνομοσπονδία, εξέφρασε την αντίθεσή της στην απελευθέρωση του ορίου των ομαδικών απολύσεων. Άλλωστε, η συζήτηση διατηρείται σε θεωρητικό επίπεδο καθώς όλοι αναμένουμε την τελική απόφαση του Ευρωδικαστηρίου, η οποία θα είναι εκείνη που θα καθορίσει και θα διευθετήσει οριστικά το θέμα των ομαδικών απολύσεων.

Επιπλέον, η ΕΣΕΕ δεν δέχεται ως αντίβαρο στις ομαδικές απολύσεις την εργασία μειωμένου ωραρίου, ούτε το «επίδομα ανεργίας» για τις ώρες μειωμένης απασχόλησης, όταν το 72% είναι μακροχρόνια άνεργοι και το 62% μερικής απασχόλησης εργαζόμενοι, που δεν έχουν καμία ενίσχυση λόγω οικονομικής ανεπάρκειας του συστήματος.

Κατά τις συναντήσεις με τους θεσμούς τονίστηκε ότι η ΕΣΕΕ έχει τη θεσμική υποχρέωση ως μέλος των ευρωπαίων κοινωνικών εταίρων της UEAPME και EuroCommerce να συζητά την εναρμόνιση της εθνικής μας νομοθεσίας με τις ευρωπαϊκές οδηγίες. Μάλιστα, ζητήθηκε από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς να σεβαστούν και εκείνοι το ευρωπαϊκό κεκτημένο αναφορικά με τα εργασιακά θέματα, χωρίς η χώρα μας να αποτελεί εξαίρεση.

Η ΕΣΕΕ σέβεται, τηρεί και δεν παρεκκλίνει από τις αρχές της τριμερούς συμφωνίας της Γενεύης με το ILO και της κοινής δήλωσης των κοινωνικών εταίρων του Ιουλίου, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v