Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γερμανικό ΥΠΟΙΚ: Δεν υπάρχει συνάντηση του Washington Group

«Καμία συνάντηση δεν έχει προγραμματισθεί», δήλωσε η εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΟΙΚ στο Bloomberg. Νωρίτερα, η Deutsche Welle είχε επικαλεσθεί πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η συνάντηση αναβάλλετο.

Γερμανικό ΥΠΟΙΚ: Δεν υπάρχει συνάντηση του Washington Group

Διαψεύδει η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών ότι θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των υπουργών Οικονομικών των πέντε οικονομικά ισχυρότερων χωρών της Ευρωζώνης την προσεχή Παρασκευή, με δηλώσεις της στο Bloomberg.

«Καμία συνάντηση δεν έχει προγραμματισθεί», δήλωσε η Friedrike von Tiesenhausen σε τηλεφωνική συνέντευξη στο Bloomberg.

Νωρίτερα, η Deutsche Welle είχε επικαλεσθεί πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η συνάντηση αναβάλλετο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συγκεκριμένη συνάντηση (Παρασκευή, στο Βερολίνο) ματαιώθηκε καθώς έγινε ευρέως γνωστή στον Τύπο και παραμένει άγνωστο πότε θα πραγματοποιηθεί.

Στο αποκαλούμενο Washington Group, συν την Ολλανδία, είχε προγραμματιστεί να συζητηθεί η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Sueddeutsche Zeitung.

Στο Washington Group συμμετέχουν οι υπουργοί Οικονομικών της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Ολλανδίας και εκπρόσωποι του Eurogroup, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ.

Κύκλοι του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών διευκρίνισαν το βράδυ της Τρίτης ότι το Washington Group λειτουργεί εδώ και πολύ καιρό ως μια άτυπη ομάδα. Σύμφωνα με τους ίδιους, στη σύσκεψη, η οποία δεν ήταν έκτακτη, επρόκειτο να συζητηθούν οικονομικά θέματα της Ευρωζώνης και το ελληνικό χρέος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v