Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΝΤ: Βλέπει πρόοδο και «θυμίζει» το χρέος

Καλές προοπτικές για μια επιτυχή ολοκλήρωση των συζητήσεων βλέπει το Ταμείο μετά το Eurogroup. Ξεκαθαρίζει ότι οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να δώσουν «ικανοποιητικές διαβεβαιώσεις» για την ανάκτηση της βιωσιμότητας του χρέους.

ΔΝΤ: Βλέπει πρόοδο και «θυμίζει» το χρέος

Με μια λιτή ανακοίνωση, το ΔΝΤ έσπευσε να επιβεβαιώσει την πρόοδο που έγινε στο Eurogroup. Φρόντισε όμως και να κρατήσει χαμηλά τους τόνους, σημειώνοντας δύο στοιχεία: ότι παραμένουν ανοικτά θέματα σε ό,τι αφορά στις μεταρρθυμίσεις αλλά και ότι δεν θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα, αν δεν υπάρξει και η ρύθμιση χρέους, ο δεύτερος πυλώνας που αναδεικνύει συνεχώς στις τοποθετήσεις του. 

Στην ανακοίνωση αναφέρει:

Έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος τις τελευταίες εβδομάδες. Παραμένουν εκκρεμότητες σε μια σειρά από ζητήματα. Αλλά είμαστε σε ένα σημείο όπου πιστεύουμε πως υπάρχουν καλές προοπτικές για μια επιτυχή ολοκλήρωση των συζητήσεων σε αυτά τα εκκρεμή ζητήματα κατά τη διάρκεια της επόμενης αποστολής στην Αθήνα.

Μια τέτοια συμφωνία για τις πολιτικές που θα εφαρμοστούν θα πρέπει να ακολουθηθεί από συζητήσεις με τις χώρες της ευρωζώνης, για να εξασφαλιστούν ικανοποιητικές διαβεβαιώσεις για μια αξιόπιστη πολιτική για την ανάκτηση της βιωσιμότητας του χρέους, προτού παρουσιαστεί ένα πρόγραμμα στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v