Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Το ΔΝΤ δεν έχει έρθει για να κωλυσιεργήσει»

Συμφωνία μέχρι την Κυριακή ο στόχος, τονίζει κυβερνητική πηγή. Υπάρχουν ανοικτά θέματα με το ΔΝΤ αλλά εκφράζεται η πεποίθηση ότι δεν θα μπλοκάρουν τη διαπραγμάτευση. Αρχίζει την Παρασκευή η συζήτηση επί των κειμένων.

«Το ΔΝΤ δεν έχει έρθει για να κωλυσιεργήσει»

Ο μεγαλύτερος φόβος της Αθήνας να προκύψουν εμπλοκές από ξαφνικές απαιτήσεις του ΔΝΤ δεν φαίνεται πως επιβεβαιώνονται. Αυτή τουλάχιστον είναι η εκτίμηση που διατυπώνει κυβερνητικός παράγοντας μετά την ολοκλήρωση του νέου κύκλου διαπραγμάτευσης με τους επικεφαλής των θεσμών.

«Επιμένει το ΔΝΤ σε πολλά θέματα που δεν μου αρέσουν, αλλά δεν νομίζω ότι το ΔΝΤ έχει έρθει με σκοπό να κωλυσιεργήσει η συμφωνία», ανέφερε χαρακτηριστικά. Όπως είπε, δεν υπάρχουν πολύ μεγάλα ζητήματα. Λύσαμε τα ανοιχτά 7-8 μεγάλα ζητήματα κι έχουν μείνει διάσπαρτα θέματα. Δεν νομίζω ότι για αυτά μπορεί να μην κλείσουν τη συμφωνία». Αυτή άλλωστε ήταν και η στρατηγική Ντάισελμπλουμ, να προηγηθεί δηλαδή η πολιτική συμφωνία και μετά να επικεντρωθούν οι δύο πλευρές στις λεπτομέρειες, συμπλήρωσε.

Όπως έγινε γνωστό, στο σημερινό ραντεβού συζητήθηκαν κυρίως οργανωτικά θέματα. Η έναρξη των συζητήσεων επί των κειμένων συνεργασίας αναμένεται το μεσημέρι της Παρασκευής.

«Θέλω να τελειώσουμε την Κυριακή» τόνισε και όπως είπε, θα γίνουν θεματικές συζητήσεις στα τέσσερα κείμενα της συμφωνίας (το επικαιροποιημένο μνημόνιο με τον ESM, αυτό με το ΔΝΤ και τα δΎο συμπληρωματικά κείμενα).

«Και οι δυο πλευρές έχουν δώσει οδηγίες να "καθαρίζεται" το κείμενο, για να μείνουν μόνο βασικά ζητήματα για τους επικεφαλής», σημείωσε η ίδια πηγή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v