Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέος πρόεδρος του ΕΟΤ ο Χαρ. Καρίμαλης

Οικολόγος και πολιτευτής του ΣΥΡΙΖΑ ο νέος επικεφαλής του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Νέος πρόεδρος του ΕΟΤ ο Χαρ. Καρίμαλης

Ο προερχόμενος από τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ πολιτικός μηχανικός Χαράλαμπος Καρίμαλης θα είναι, σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr, ο νέος πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ).  

Στην επιλογή αυτή φέρονται να  κατέληξαν από κοινού ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ και οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν τις αμέσως επόμενες μέρες.

Η  τοποθέτηση νέου επικεφαλής στον ΕΟΤ δρομολογεί την αλλαγή σελίδας στην ηγεσία του οργανισμού, ο οποίος παρέμενε ακέφαλος το τελευταίο διάστημα, μετά την αποχώρηση του πρώην προέδρου του Σπύρου Αλεξίου και την πρόσφατη παραίτηση του Γ.Γ του Δημ. Τρυφωνόπουλου, ο οποίος θα αναλάβει θέση στον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού (ΠΟΤ).

Ο Χαρ. Καρίμαλης σπούδασε πολιτικός μηχανικός στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσ/νίκης την περίοδο 1977-1983. Στη συνέχεια έκανε τη διδακτορική του διατριβή στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο (1983-1986) και ήταν για δύο χρόνια ο πρώτος πρόεδρος του Συλλόγου Μεταπτυχιακών του ΕΜΠ.

Δραστηριοποιήθηκε ως ελεύθερος επαγγελματίας και εργολήπτης δημοσίων έργων. Κατασκευαστής από το 1996, αρχικά στη δυτική Αττική (Πετρούπολη) και στην περιοχή της Βάρης όπου και ζει.

Αιγαιοπελαγίτης, κατάγεται από την Ικαρία και ήταν τρεις φορές υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην εκλογική περιφέρεια Σάμου.

Στις δημοτικές εκλογές του 2014 ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης με τον συνδυασμό «Ριζοσπαστική Κίνηση πολιτών», που είχε ως επικεφαλής και υποψήφιο δήμαρχο τον Αθανάσιο Ματόπουλο και υποστηρίχθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Χαρ. Καρίμαλης δηλώνει ενεργό μέλος οικολογικών οργανώσεων και κοινωνικών κινημάτων πολιτών. Είναι παντρεμένος κι έχει τρεις κόρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επισημοποίηση της τοποθέτησής του στη θέση του προέδρου του Δ.Σ. του ΕΟΤ τοποθετείται χρονικά στα μέσα της βδομάδας.

Θα ακολουθήσει η τοποθέτηση νέου Γ.Γ στον ΕΟΤ , θέση στην οποία συγκεντρώνονται οι εκτελεστικές αρμοδιότητες  στη διοίκηση του οργανισμού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v