Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Την επόμενη εβδομάδα το ν/σ για τα εργασιακά

Ο σχεδιασμός για την ίδρυση Αναπτυξιακής Τράπεζας, το νομοσχέδιο για τα εργασιακά και η επικείμενη έναρξη της σχολικής χρονιάς βρέθηκαν στο επίκεντρο των συναντήσεων του πρωθυπουργού με τους τρεις υπουργούς.

Την επόμενη εβδομάδα το ν/σ για τα εργασιακά

Ρυθμίσεις για την κοινωνική ασφάλιση, την αδήλωτη και απλήρωτη εργασία και για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία κατατίθεται την επόμενη εβδομάδα σύμφωνα με ενημέρωση της υπουργού Εργασίας Εφης Αχτσιόγλου προς τον πρωθυπουργό.

Αναλυτικά, διαδοχικές συναντήσεις είχε σήμερα το πρωί, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, καθώς και με τους υπουργούς Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστα Γαβρόγλου, και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου.

Οπως αναφέρει η ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου, ο Αλέξης Τσίπρας ενημερώθηκε από τον κ. Γιάννη Δραγασάκη για την πορεία ίδρυσης Αναπτυξιακής Τράπεζας.

Από την υπουργό Εργασίας, ‘Εφη Αχτσιόγλου, ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τις λεπτομέρειες του νομοσχεδίου για τα εργασιακά που θα κατατεθεί στο Κοινοβούλιο στις αρχές της επόμενης εβδομάδας και θα αφορά:

- Ρυθμίσεις για την κοινωνική ασφάλιση.

- Ρυθμίσεις για την αδήλωτη και απλήρωτη εργασία.

- Ρυθμίσεις ισχυροποίησης δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία.

Από τον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, ενημερώθηκε για την προετοιμασία έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς καθώς και αναλυτικά για τη μεταρρύθμιση των Πανελλαδικών εξετάσεων. Συγκεκριμένα:

- Είναι όλα έτοιμα για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, στις 11 Σεπτεμβρίου. Να σημειωθεί ότι από φέτος όλα τα ολιγοθέσια σχολεία (814 τον αριθμό) θα είναι ολοήμερα.

- Υπήρξε αναλυτική συζήτηση για τη νέα δομή του Λυκείου, ιδιαίτερα των δύο τελευταίων τάξεων. Το νέο σύστημα πρόσβασης στα Πανεπιστήμια θα προκύπτει αυτομάτως από τη νέα δομή του Λυκείου.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v