Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αναβλήθηκε η συνεδρίαση του ΚΑΣ την Τετάρτη για το Ελληνικό

Η πολύωρη συνεδρίαση του ΚΑΣ για το ίδιο θέμα είχε διακοπεί τα ξημερώματα της προηγούμενης Τετάρτης. Τι θα συζητούσε την Τετάρτη το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.

Αναβλήθηκε η συνεδρίαση του ΚΑΣ την Τετάρτη για το Ελληνικό

Αναβλήθηκε η αυριανή συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ) η οποία είχε στόχο να συνεχιστεί η συζήτηση επί του σχεδίου ανάπτυξης του Ελληνικού. 

Η πολύωρη συνεδρίαση του ΚΑΣ για το ίδιο θέμα είχε διακοπεί τα ξημερώματα της προηγούμενης Τετάρτης.

Τότε είχε κυκλοφορήσει πως η διακοπή υπήρξε επειδή, παρά τις αισιόδοξες προβλέψεις κυβερνητικών στελεχών, το ΚΑΣ θα οδηγούνταν σε απόφαση όχι και τόσο ευχάριστη για την πορεία της επένδυσης. 

Στα θέματα της αυριανής συνεδρίασης του ΚΑΣ περιλαμβανόταν η «έγκριση ή μη: α) του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης (Σ.Ο.Α.) και β) της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου Ανάπτυξη του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού - Αγ. Κοσμά, Π.Ε. Νότιου Τομέα Αθηνών, Περιφέρειας Αττικής (συνεχιζόμενο)».

Στόχος του επενδυτή και της κυβέρνησης είναι να μην κηρυχθεί αρχαιολογική ζώνη μεγάλο τμήμα του Ελληνικού, όπως έχουν εισηγηθεί οι υπηρεσίες της Αρχαιολογίας. Για να αποφευχθεί αυτό το ενδεχόμενο, το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων και η κυβέρνηση (υπουργείο Πολιτισμού) προχώρησαν προ μηνών στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με τη Lamda, σύμφωνα με το οποίο η τελευταία θα συνεργαζόταν στενά με τις αρχαιολογικές υπηρεσίες, θα κάλυπτε το κόστος τυχουσών ερευνών κ.λπ. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v