Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανεστάλη η αποχή των συμβολαιογράφων από πλειστηριασμούς

Ανοίγει ο δρόμος για τη διεξαγωγή ηλεκτρονικών πλειστηριασμών μετά την απόφαση της ΓΣ των συμβολαιογράφων Αθήνας-Πειραιώς να αναστείλουν την αποχή που είχαν κηρύξει. Παραιτήθηκαν πέντε μέλη του Δ.Σ.

Ανεστάλη η αποχή των συμβολαιογράφων από πλειστηριασμούς

Η απόφαση ελήφθη στη Γενική Συνέλευση που έκαναν οι συμβολαιογράφοι. Η διαδικασία υπήρξε τεταμένη καθώς πέντε μέλη της μειοψηφίας του Διοικητικού Συμβουλίου του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών, Πειραιώς κ.λπ. παραιτήθηκαν κατά την διάρκεια της έκτακτης γενικής συνέλευσης και αποχώρησαν.

Υπήρξε ωστόσο η απαιτούμενη απαρτία και συνεχίστηκαν οι εργασίες της.

Η παραπάνω απόφαση σημαίνει και την έναρξη την προσεχή Τετάρτη στις 29 του μήνα των πρώτων ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Οι συμβολαιογράφοι είχαν αποφασίσει να απέχουν από την άσκηση των καθηκόντων τους λόγω των αλλεπάλληλων περιστατικών βίας που είχαν αντιμετωπίσει κατά τη διάρκεια πλειστηριασμών, αλλά και επιθέσεων στα γραφεία τους από τις λεγόμενες συλλογικότητες που αντιδρούν στους πλειστηριασμούς.

Να σημειωθεί ότι έξω από το χώρο όπου έγινε η συνέλευση προσήλθαν συλλογικότητες που αντιδρούν στους πλειστηριασμούς και η εκπρόσωπος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου καθώς και ο πρώην βουλευτής και υπουργός Παν. Λαφαζάνης.

Η αναστολή των κινητοποιήσεων αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία και αφού είχε αποχωρήση σημαντικός αριθμός συμβολαιογραφων. Συγκεκριμένα, κατά την γενική συνέλευση δια ανατάσεως των χειρών:

● 158 συμβολαιογράφοι ψήφισαν υπέρ της αναστολής της αποχής και επιπλέον: α) στον έλεγχο για την τήρηση των δεσμεύσεων των 3 υπουργών, β) στην άμεση σύσταση και λειτουργία της επιτροπής για τη βελτίωση των συνθηκών διενέργειας των πλειστηριασμών και γ) στη σύγκληση νέας γενικής συνέλευσης το αργότερο έως τις αρχές του ερχόμενου Φεβρουαρίου.

● 7 συμβολαιογράφοι ψήφισαν τη λήξη της αποχής, χαρακτήρισαν όμως άτυπη τη σημερινή σύγκληση της γενικής συνέλευσης και ζήτησαν η απόφαση να επικυρωθεί στην επόμενη Γ.Σ.

● 36 ψήφισαν υπέρ της συνέχισης της αποχής για την πρώτη κατοικία έως του ποσού των 300.000 ευρώ και άδειες για τη συμμετοχή στους υπόλοιπους πλειστηριασμούς.

●37 ψήφισαν να συνεχιστεί η αποχή, όπως είχε αποφασιστει μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου.

Συμβολαιογράφοι που συμμετείχαν στην γενική συνέλευση υποστήριζαν ότι με την σημερινή απόφαση, δίδεται 2μηνο περιθώριο στην Κυβέρνηση να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις που πρόσφατα έδωσαν οι συναρμόδιοι υπουργοί της τόσο για αυτόφωρες συλλήψεις όσων επιτίθενται σε βάρος συμβολαιογράφων κατά τη διάρκεια πλειστηριασμών και για τα αστυνομικά μέτρα ως προς την ασφάλεια τους, όσο και για αλλαγή στο πλαίσιο διεξαγωγής των πλειστηριασμών.

Ως προς τους πέντε παραιτηθέντες κατά τις εργασίες της γενικής συνέλευσης πρόκειται για τους Κωνσταντίνο Βλαχάκη, Ευαγγελία Σταμέλου, Στυλιανό Ρέβελα, Φωτεινή Τριγάζη και Ελένη Τσερτσιγιάννη. Οι παραιτηθέντες κατήγγειλαν χειρισμούς και μεθοδεύσεις της διοίκησης του Συλλόγου και ιδιαίτερα του προέδρου Γιώργου Ρούσκα, υποστηρίζοντας ότι οδήγησαν τους συμβολαιογράφους, μετά από ένα χρόνο εξευτελισμών, μέσα και έξω από τα Ειρηνοδικεία, να καλούνται σήμερα να πάρουν θέση και να απολογηθούν για τη σωτηρία της χώρας, εν όψει της αξιολόγησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v