Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΝΤ: Επιμένουμε στη ρύθμιση του ελληνικού χρέους

Εχουμε κάνει τεράστια πρόοδο στις διαπραγματεύσεις για το θέμα του χρέους από το 2015, εκτίμησε ο W. Μurray του ΔΝΤ υποστηρίζοντας ότι μπορεί να βρεθεί συμφωνία σύντομα. Το ΔΝΤ επιμένει ότι πρέπει να μπει σε βιώσιμο μονοπάτι.

ΔΝΤ: Επιμένουμε στη ρύθμιση του ελληνικού χρέους

«Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι πρέπει να υπάρξει ρύθμιση του χρέους» δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του ΔΝΤ απαντώντας σε ερώτηση για την τοποθέτηση του νέου επικεφαλής του Eurogroup κου Centeno ότι υπάρχουν ακόμα «κάποια ενδιάμεσα βήματα», πριν ξεκινήσει η συζήτηση για την αναδιάρθρωση χρέους» και ότι αυτή θα γίνει αφού ολοκληρωθεί το πρόγραμμα.

Το στέλεχος του ΔΝΤ άφησε να εννοηθεί ότι η συζήτηση για το θέμα του χρέους θα μπορούσε να προχωρήσει γρήγορα σημειώνοντας ότι αν δεν ήταν έτσι «δεν θα εγκρίναμε επί της αρχής πρόγραμμα».

Σημείωσε ότι έχουμε κάνει τεράστια πρόοδο για το θέμα του χρέους από το 2015. Αν και δεν καλύφθηκαν όλες οι διαφορές αυτό μπορεί να γίνει. «Θέλουμε να φτάσουμε σε μια συμφωνία που θα βάζει το χρέος της Ελλάδας σε βιώσιμο μονοπάτι», τόνισε.

Ο ίδιος σχολίασε και την κοινωνική κατάσταση στην Ελλάδα υποστηρίζοντας ότι κάθε χώρα που περνά οικονομική πίεση έχει προβλήματα. «Γι’ αυτό έχουμε τα προγράμματα, προκειμένου να σταθεροποιηθεί η κατάσταση και να μπει σε μια κατάσταση ανάπτυξης».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v