Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τσίπρας: Δεν περνούν παιχνίδια αποσταθεροποίησης

«Η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης είναι μεν συνταγματικά κατοχυρωμένη, αλλά δεν είναι και αυτονόητη», δηλώνει ο πρωθυπουργός. Απαιτεί καθημερινό αγώνα η προάσπισή της, τονίζει.

Τσίπρας: Δεν περνούν παιχνίδια αποσταθεροποίησης

«Η κυβέρνηση και σέβεται τη Δικαιοσύνη και την υπερασπίζεται στην πράξη απόλυτα και όχι αλά καρτ, απέναντι σε όσους θέλουν να τη μετατρέψουν σε εργαλείο πολιτικών επιδιώξεων και οικονομικών συμφερόντων». Με όποια ιδιότητα και αν εμφανίζονται», δηλώνει ο πρωθυπουργός στην Εφημερίδα Documento.

«Διότι η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης είναι μεν συνταγματικά κατοχυρωμένη, αλλά δεν είναι και αυτονόητη. Δεν αρκούν τα λόγια για να εξασφαλίζεται. Απαιτεί καθημερινό αγώνα η προάσπισή της απέναντι σε όσους επιχειρούν να την εμπλέξουν σε παιχνίδια αποσταθεροποίησης. Σε παραγωγή δικτύων ανεξέλεγκτης παραεξουσίας και μηχανισμών αποφυγή δημοκρατικών ελέγχων. Αυτό δεν πρόκειται να περάσει, ούτε στο θέμα του πόθεν έσχες, που ανέκυψε τελευταία, ούτε και σε κανένα άλλο θέμα. Πουθενά. Δεν θα κουραστούμε να επαναλαμβάνουμε ότι όλοι είναι και πρέπει να είναι ίσοι απέναντι στο νόμο. Δικαστές ή πολιτικοί, φτωχοί ή πλούσιοι, έχοντες ή μη έχοντες. Κι αυτή την απαράβατη αρχή οφείλουν να τη σέβονται οι πάντες. Και να ισχύει για τους πάντες», καταλήγει η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v