Γιούνκερ: Καμία πρόοδος με Τουρκία όσο είναι δημοσιογράφοι στη φυλακή

Η χώρα όμως απομακρύνεται από τις ευρωπαϊκές φιλοδοξίες που είχε στο παρελθόν, σημείωσε ο επικεφαλής της Κομισιόν. Σύνοδος για τα Δυτικά Βαλκάνια τον Μάιο. Πιο κοντά στην ευρωζώνη έρχεται η Βουλγαρία.

Γιούνκερ: Καμία πρόοδος με Τουρκία όσο είναι δημοσιογράφοι στη φυλακή

Οι σχέσεις με την Τουρκία είναι εξαιρετικά σημαντικές για την Ευρώπη ως σύνολο. Η χώρα όμως απομακρύνεται από τις ευρωπαϊκές φιλοδοξίες που είχε στο παρελθόν και πρέπει να δούμε τώρα τι είδους πρόοδο μπορεί να κάνει τους επόμενους μήνες. Το σχόλιο ανήκει στον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και έγινε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τον Βούλγαρο πρόεδρο, στο πλαίσιο της ανάληψης της προεδρίας της ΕΕ από τη γειτονική χώρα.

Ωστόσο ο ίδιος ξεκαθάρισε: Δεν θα υπάρξει καμία πρόοδος, όσο υπάρχουν φυλακισμένοι δημοσιογράφοι στη χώρα.

Σε ό,τι αφορά τα δυτικά Βαλκάνια, ο επικεφαλής της Κομισιόν σημείωσε ότι θα γίνει Σύνοδος στις 14 Μαΐου.

Επίσης, ο Ζαν Κλωντ Γιούνκερ δήλωσε χαρούμενος για τα όσα συμφωνήθηκαν στο Βερολίνο μεταξύ των κομμάτων που συζητούν για τον μεγάλο συνασπισμό αναφορικά με την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Η Βουλγαρία έρχεται κοντά στην ευρωζώνη

Για τη Bουλγαρία, που επιθυμεί να υιοθετήσει το ευρωπαϊκό νόμισμα, ανέφερε ότι έχει κάνει πραγματική πρόοδο στο να φέρει την οικονομία της πιο κοντά σε αυτές των χωρών της ευρωζώνης, αλλά υπάρχει ακόμη δουλειά που πρέπει να γίνει.

Σύμφωνα με το Reuters, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σημείωσε: «Δεν λέω ότι η Βουλγαρία θα είναι αυτόματα το επόμενο μέλος της ευρωζώνης, αλλά κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, επειδή… η ανεργία πέφτει, η δημοσιονομική κατάσταση είναι ισχυρή, έτσι, όσο αφορά την πραγματική σύγκλιση, στη Βουλγαρία έχει επιτευχθεί πρόοδος», είπε ο Ζαν Κλωντ Γιούνκερ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus