Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοιξε το βιβλίο για το 7ετές ομόλογο

Με ολιγοήμερη καθυστέρηση λόγω του sell-off, βγαίνει ξανά στις αγορές το Ελληνικό Δημόσιο, με τίτλο επταετούς διάρκειας που θα είναι «τίτλος αναφοράς». Στο 3,75% διαμορφώνεται το guidance, στην αρχή της διαδικασίας.

Ανοιξε το βιβλίο για το 7ετές ομόλογο

Στις αγορές και επίσημα η Ελλάδα, με νέο επταετές ομόλογο, καθώς άνοιξε το βιβλίο προσφορών με την «καθοδήγηση» (guidance) να διαμορφώνεται, σύμφωνα με το Reuters, στο 3,75%. Οπως μάλιστα διευκρινίζεται, το μέγεθος της έκδοσης θα το καθιστά τίτλο αναφοράς (benchmark), κάτι που σημαίνει ότι θα είναι άνω των 2,5 δισ. ευρώ. 

Η έκδοση αρχικά αναμενόταν στις αρχές της εβδομάδας, ωστόσο το sell-off στις διεθνείς αγορές οδήγησε στη μικρή καθυστέρηση που κρίθηκε αναγκαία για να εκτιμηθούν τα νέα δεδομένα. Πρακτικά δηλαδή ο ΟΔΔΗΧ περίμενε να ηρεμήσει το κλίμα στις αγορές, για να προχωρήσει στην έκδοση.

Η εντολή για την έκδοση ανακοινώθηκε επίσημα τη Δευτέρα, με τις Barclays, BNP Paribas, Citigroup, JP Morgan και Nomura. Χθες ένας από τους αναδόχους δήλωσε ότι περίμεναν την Τετάρτη για να διαπιστώσουν αν θα ηρεμήσει το κλίμα στις αγορές και ότι θα μπορούσαν να ξεκινήσουν το μάρκετινγκ της έκδοσης την Πέμπτη, αναλόγως του τι θα συμβεί και στη Wall Street.

«Η μεταβλητότητα στις αγορές έχει επηρεάσει το αν θα προχωρήσουμε αύριο ή όχι», τόνιζε χθες. «Εδώ και δύο ημέρες επανεπιβεβαιώνουμε προσφορές από τους επενδυτές. Είναι η φυσιολογική διαδικασία», πρόσθεσε.

Ενας τραπεζίτης δήλωσε ότι η Πέμπτη είναι μια καλή μέρα για την έξοδο στις αγορές. «Το παράθυρο είναι ανοιχτό καθώς δεν αναμένονται και σημαντικές μακροοικονομικές ανακοινώσεις», σημείωσε. «Ο EFSF (σ.σ. ο οποίος είδε προσφορές άνω των 14 δισ. για έκδοση 3 δισ. ευρώ) έδειξε ότι δεν υπάρχει έντονη διάχυση από τις μετοχές στα προϊόντα σταθερού εισοδήματος. Τα χθεσινά deals προχώρησαν και δεν βλέπω γιατί θα μπορούσε να συμβεί κάτι διαφορετικό με την Ελλάδα, εάν η τιμολόγηση είναι ορθή».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v