Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

H Τesla ανοίγει γραφείο R&D στην Αθήνα

Στο ταλέντο των μηχανικών στην Ελλάδα αποφασίζει να επενδύσει η Tesla. Δημιουργεί μικρή ερευνητική ομάδα στην Αθήνα. Το παράδειγμα των τριών Ελλήνων «αστέρων» της αμερικάνικης εταιρείας.

H Τesla ανοίγει γραφείο R&D στην Αθήνα

H Τesla θα ανοίξει ένα μικρό γραφείο έρευνας στην Αθήνα για την εξέλιξη νέων τεχνολογιών ηλεκτροκίνησης, σύμφωνα με το electreck.

Τις τελευταίες ημέρες έχουν κυκλοφορήσει στον ελληνικό τύπο δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι η εταιρεία του Elon Musk αναμένεται να αποκτήσει παρουσία στην Ελλάδα, χωρίς ωστόσο να είναι ξεκάθαρο με ποιο καθεστώς θα γίνει αυτό.

Το electreck επικοινώνησε με την εταιρεία παραγωγής και εξέλιξης ηλεκτρικών αυτοκινήτων και εκπρόσωπος της ανέφερε πως θα συγκροτηθεί στη χώρα ένα τοπικό γραφείο έρευνας και ανάπτυξης.

«Η Tesla δημιουργεί ένα μικρό γραφείο έρευνας και ανάπτυξης στην Αθήνα, το οποίο θα αποτελείται από μια ομάδα υψηλά καταρτισμένων μηχανικών. Η ομάδα αυτή θα επικεντρωθεί αποκλειστικά σε στοχευμένες δραστηριότητες έρευνας και ανάπτυξης για να επιταχύνει την εξέλιξη τεχνολογιών στην ηλεκτροκίνηση μέσω της στενής συνεργασίας με την ομάδα μας στις ΗΠΑ» δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας.

Όπως επισημαίνει το electreck, τρεις από τους κορυφαίους σχεδιαστές ηλεκτρικών κινητήρων της Tesla είναι Έλληνες και αποφοίτησαν από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Συγκεκριμένα πρόκειται για τον Κωνσταντίνο Λάσκαρη, τον Κωνσταντίνο Μπούρχα και τον Βασίλη Παπανικολάου. Και οι τρεις τους εργάζονται στα γραφεία της εταιρείας στο Πάλο Άλτο. 

Η εταιρεία θέλει τώρα να χρησιμοποιήσει περισσότερους ταλαντούχους Έλληνες μηχανικούς μέσω ενός γραφείου στην ελληνική πρωτεύουσα.

Ο εκπρόσωπος της Tesla πρόσθεσε πως στην Ελλάδα υπάρχουν πολλοί ταλαντούχοι μηχανικοί και καλά πολυτεχνεία, που προσφέρουν εξειδικευμένα προγράμματα στον τομέα της ηλεκτροκίνησης.

Η ερευνητική ομάδα θα είναι μικρή αρχικά και θα αποτελείται από 10 μηχανικούς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v