Fitch: Σε «υβριδική καθαρή» έξοδο θα στοχεύσουν Ελλάδα-δανειστές

Η έξοδος από το πρόγραμμα διάσωσης δεν θα περιλαμβάνει προληπτική γραμμή πίστωσης, όμως θα συνοδεύεται από όρους, σύμφωνα με τη Fitch. Βλέπει συμφωνία για τη σύνδεση ανάπτυξης-χρέους.

Fitch: Σε «υβριδική καθαρή» έξοδο θα στοχεύσουν Ελλάδα-δανειστές

Η Ελλάδα θα βρίσκεται στο επίκεντρο τους επόμενους μήνες, καθώς το πρόγραμμα αναπροσαρμογής της χώρας λήγει τον Αύγουστο, γράφει η Fitch στην τελευταία σύνοψή της για τις οικονομίες της Δυτικής Ευρώπης.

Ο οίκος θεωρεί πως τόσο η Ελλάδα όσο και οι δανειστές της θα στοχεύσουν σε μια «υβριδική καθαρή» έξοδο από το πρόγραμμα. Αυτή δεν θα περιλαμβάνει προληπτική γραμμή πίστωσης, όμως θα συνοδεύεται από σημαντικούς όρους πολιτικής.

Ένας «μηχανισμός προσαρμογής ανάπτυξης» που θα συνδέει τα μέτρα ελάφρυνσης χρέους με την πραγματική ανάπτυξη κατά τη μεταμνημονιακή περίοδο είναι πιθανό να συμφωνηθεί στην τέταρτη αξιολόγηση του προγράμματος.

Κατά την εκτίμηση της Fitch, αυτή θα είναι μια σημαντική εξέλιξη, καθώς αυξάνει την εμπιστοσύνη πως το χρέος της γενικής κυβέρνησης θα παραμείνει σε βιώσιμο δρόμο ενόψει δυσμενών αναπτυξιακών σοκ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v