Δείτε εδώ την αποκλειστική μας συνεργασία

Νέο βιβλίο από την Insurance Innovation για την οδηγία IDD

H συγγραφέας κατά τη διάρκεια ομιλίας της τόνισε ότι η οδηγία άμεσα την σχέση όλης της αλυσίδας των πωλήσεων με τον καταναλωτή αλλά και τη σχέση των εταιριών με τα δίκτυα πωλήσεων.

Νέο βιβλίο από την Insurance Innovation για την οδηγία IDD

Την Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018 παρουσιάστηκε στην Αθήνα το νέο βιβλίο της Insurance Innovation με τίτλο «Οδηγία IDD, ένας πρακτικός οδηγός για τη διανομή ασφαλιστικών προϊόντων» με συγγραφέα την οικονομολόγο Μυρτώ Χαμπάκη.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επαγγελματικού Επιμελητήριου Αθηνών, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Το βιβλίο προλόγισαν οι κ.κ. Δήμητρα Λύχρου, Πρόεδρος Ένωσης Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ελλάδος, Δημήτρης Γαβαλάκης, Γενικός Γραμματέας Ε.Ε.Α & Πρόεδρος Επιτροπής Ασφαλ. Διαμεσολάβησης Ε.Ε.Α και Ελένη Γρυπάρη, Επίτιμη Πρόεδρος Π.Σ.Α.Σ & M.D.R.T και Μέλος Επιτροπής του Ε.Ε.Α οι οποίοι μίλησαν για τις αλλαγές που επιφέρει η IDD σε συνδυασμό με την αναμενόμενη τροποποίηση του Εθνικού Δικαίου και αναφέρθηκαν στο βιβλίο της κας Χαμπάκη.

Η κ. Μυρτώ Χαμπάκη κατά τη διάρκεια της ομιλίας της ανέφερε πως «μετά τις έννοιες του Solvency II και της GDPR που αποδείχθηκαν ιδιαίτερα επίπονες στην εφαρμογή για τον κλάδο μας, η Οδηγία IDD φαντάζει λιγότερο τεχνική μεν, αλλά καθόλου απλή στην πράξη αφού δεν αποτελεί μια εσωτερική άσκηση ετοιμότητας των εταιριών. Επηρεάζει άμεσα την σχέση όλης της αλυσίδας των πωλήσεων με τον καταναλωτή αλλά και τη σχέση των εταιριών με τα δίκτυα πωλήσεων.»

Επίσης αναφέρθηκε στους λόγους που την ώθησαν να γράψει το βιβλίο αλλά και στο γεγονός ότι η επιμόρφωση και η εκπαίδευση είναι απαραίτητες στο αναδυόμενο περιβάλλον των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών της παγκοσμιοποιημένης οικονομίας του σήμερα.

Ο εκδότης του βιβλίου και Γενικός Διευθυντής της Insurance Innovation, κ. Αριστείδης Βασιλειάδης, ο οποίος και συντόνισε την εκδήλωση, αναφέρθηκε στο εκδοτικό έργο της Insurance Innovation και στους λόγους που η εταιρεία επενδύει στην γνώση και στην επιμόρφωση για τον ασφαλιστικό κλάδο. Μάλιστα μεταξύ άλλων ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ο στόχος μας με αυτή την έκδοση ήταν απόλυτα συγκεκριμένος. Θελήσαμε να δώσουμε στον κάθε ενδιαφερόμενο (ασφαλιστικό διαμεσολαβητή, στέλεχος ή ιδιοκτήτη ασφαλιστικής επιχείρησης) έναν πρακτικό οδηγό ο οποίος θα τον βοηθήσει να αντιληφθεί με μια ματιά ποιες είναι οι αλλαγές που επιφέρει η IDD στην καθημερινότητα της εργασίας του.»

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν πλήθος επαγγελματιών του ασφαλιστικού κλάδου καθώς και δημοσιογράφοι από τον κλαδικό τύπο.Αποκλειστικός χορηγός της έκδοσης είναι η εταιρεία επισκευής & αντικατάστασης κρυστάλλων αυτοκινήτων GLASSDRIVE.

Χορηγοί επικοινωνίας του βιβλίου:
InsuranceForum.gr - Insuranceworld.gr – insurance-eea.gr – Asfalisinet.gr – underwriter.gr – euro2day.gr - sofokleousin.gr - reporter.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus