Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υπ. Εργασίας: Το στοίχημα του ασφαλιστικού έχει κερδηθεί

«Η ΝΔ υποστηρίζει σήμερα ότι η μη απομείωση της προσωπικής διαφοράς απειλεί τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού και ανατρέπει την αναλογιστική προοπτική του. Ας μην ανησυχεί», σημειώνει μεταξύ άλλων το υπουργείο.

Υπ. Εργασίας: Το στοίχημα του ασφαλιστικού έχει κερδηθεί

Η αξιωματική αντιπολίτευση και ο φιλικός της Τύπος, επιχειρούν ματαίως να δημιουργήσουν υποστυλώματα στο αντιπολιτευτικό αφήγημα της ΝΔ που καταρρέει, σημειώνει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας.

Αρχικά, σημειώνει το υπουργείο, «η ΝΔ θεωρώντας αμετάκλητη την απομείωση της προσωπικής διαφοράς το 2019, λοιδορούσε κάθε ενδεχόμενο αποτροπής της από την κυβέρνηση.

Στη συνέχεια θύμωσε με τους ευρωπαίους αξιωματούχους που άφηναν ανοιχτό το ενδεχόμενο αποτροπής του μέτρου και τους έκανε συστάσεις να είναι πιο προσεκτικοί.

Στην ίδια γραμμή της «αναγκαιότητας» του μέτρου και ο ΣΕΒ, ταυτιζόμενος απροκάλυπτα με τη ΝΔ στην κοινή τους ατζέντα, κινδυνολογούσε πριν λίγες μέρες ότι η μη εφαρμογή του θα προκαλούσε «δυσπιστία» στις αγορές.

Σήμερα υποστηρίζουν ότι η μη απομείωση της προσωπικής διαφοράς απειλεί τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού και ανατρέπει την αναλογιστική προοπτική του.

Τόσο είναι το άγχος για την κατάρρευση του αντιπολιτευτικού τους αφηγήματος. Για το άγχος αυτό δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι.

Ως προς την αγωνία τους για τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος, ας μην ανησυχούν. Το στοίχημα αυτό το έχει ήδη, εν έτει 2018, κερδίσει αυτή η κυβέρνηση.

Όπως έχει, επίσης, αποδείξει ότι κάνει κάθε τι που περνά από το χέρι της για την προστασία και τη στήριξη των συνταξιούχων.

Γι’ αυτό μάλλον και η τόση ανησυχία τους», καταλήγει η ανακοίνωση.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v