Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρος: Απόδειξη εμπιστοσύνης η παρουσία αμερικανικών εταιριών στη ΔΕΘ

Οι εταιρίες αυτές συμβάλλουν στο μέλλον της Ελλάδας και επιθυμούν να τη βοηθήσουν να πετύχει τους οικονομικούς της στόχους, υποστήριξε ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου στη χθεσινοβραδινή δεξίωση που παρέθεσε το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο.

Ρος: Απόδειξη εμπιστοσύνης η παρουσία αμερικανικών εταιριών στη ΔΕΘ

Η παρουσία αμερικανικών εταιριών παγκόσμιας εμβέλειας στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης «αποδεικνύει την εμπιστοσύνη τους στο οικονομικό μέλλον της Ελλάδας και την επιθυμία μας να είμαστε μέρος του», υπογράμμισε ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ, Γουίλμπουρ Ρος, στον σύντομο χαιρετισμό του στη χθεσινοβραδινή δεξίωση που παρέθεσε το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, με αφορμή την 83η ΔΕΘ, που εγκαινιάζεται απόψε από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που συμμετέχουν (στην 83η ΔΕΘ) αμερικανικές εταιρίες παγκόσμιας εμβέλειας. Αποτελούν δείγματα υψηλής τεχνολογίας και καινοτομίας», τόνισε ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου και πρόσθεσε: «η παρουσία τους εδώ αποδεικνύει την εμπιστοσύνη τους στο οικονομικό μέλλον της Ελλάδας και την επιθυμία μας να είμαστε μέρος του».

Σύμφωνα με τον κ. Ρος, «οι εταιρίες αυτές συμβάλλουν στο μέλλον της Ελλάδας και επιθυμούν να τη βοηθήσουν να πετύχει τους οικονομικούς της στόχους».

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, ο Αμερικανός υπουργός επισήμανε ότι «το διμερές εμπόριο μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Ελλάδας ξεπερνά τα δύο δισεκ. δολάρια και συνεχώς αυξάνεται δυναμικά» όπως και ότι «η Ελλάδα αποτελεί τον πιο γρήγορα αναπτυσσόμενο προορισμό FDI (σ.σ. Άμεσων Ξένων Επενδύσεων) στις Ηνωμένες Πολιτείες».

Εξέφρασε εξάλλου τη βεβαιότητα ότι «μέσω της συνεργασίας και εκμεταλλευόμενοι τις τεράστιες ευκαιρίες που προσφέρει η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης μπορούμε να κάνουμε ακόμα περισσότερα για να προωθήσουμε τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και στις δύο χώρες μας αλλά και στην ευρύτερη περιοχή».
Υπογράμμισε ακόμα ότι «η Διεθνής Έκθεση θα δημιουργήσει νέα υψηλά επίπεδα εμπορίου και επενδύσεων που θα ωφελήσουν και τις δύο χώρες- και την Ελλάδα και τις ΗΠΑ», ενώ ευχαρίστησε το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο για όλα όσα κάνει ώστε να προωθήσει τη συνεργασία, την ανάπτυξη και τη δημιουργία νέων ευκαιριών και στις δύο χώρες.

Ευκαιρία για διεύρυνση εμπορικών σχέσεων Ελλάδας-ΗΠΑ

Κατά την ομιλία του στην τελετή εγκαινίων του περιπτέρου των ΗΠΑ, ο κ. Ρος, δήλωσε πως η 83η ΔΕΘ είναι μια «εξαιρετική ευκαιρία» για διεύρυνση των ελληνοαμερικανικών εμπορικών σχέσεων προς όφελος της Ελλάδας.

Τόνισε πως οι αμερικανικές εταιρείες που συμμετέχουν έχουν πάρει σημαντικές επιχειρηματικές αποφάσεις και θεωρούν ότι η ΔΕΘ είναι μια ευκαιρία και προσφέρει πραγματικές δυνατότητες για συμφωνίες αμοιβαίου οφέλους και για τις δύο πλευρές

Δήλωσε ότι είναι μεγάλη η τιμή του να εκπροσωπήσει την κυβέρνηση Τραμπ στα εγκαίνια του Περιπτέρου των ΗΠΑ στην 83η ΔΕΘ και σημείωσε: «Τον προηγούμενο Οκτώβριο ο πρωθυπουργός Τσίπρας και ο πρόεδρος Τραμπ συζήτησαν την εκπροσώπηση των ΗΠΑ στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και χαίρομαι πάρα πολύ που βρίσκομαι σήμερα σε αυτό το σημαντικό γεγονός».

Υπογράμμισε πως στην αποστολή των ΗΠΑ στην 83η ΔΕΘ που είναι μεγάλη συμμετέχουν 55 εκθέτες που εκπροσωπούν κορυφαίες αμερικανικές εταιρίες κι αυτό δείχνει, όπως είπε, «τη δέσμευση της Αμερικής για ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών».

«Αν τιθασεύσουμε τη δύναμη της δημιουργικότητας και της καινοτομίας μπορούμε να έχουμε ένα πολύ σημαντικό σχέδιο και η αφρόκρεμα των αμερικανικών επιχειρήσεων βρίσκεται σήμερα εδώ», είπε και συνέχισε: «Μπορούμε πράγματι να διατρανώσουμε μια δέσμευση και να καταδείξουμε την ελίτ των αμερικανικών επιχειρήσεων. Βρίσκονται εδώ και μπορούν πραγματικά να επεκτείνουν περαιτέρω τους δεσμούς μας σε εμπορικό και επιχειρηματικό επίπεδο, αλλά και να υποστηρίξουν την Ελλάδα στην προσπάθεια τής οικονομικής ανάπτυξης».

Οι εταιρίες αυτές είναι από τον χώρο της Υγείας, της Εκπαίδευσης, της Άμυνας, της Πληροφορικής, της Αεροναυπηγικής και πολλές άλλες, που, όπως είπε, «θέλουν να συνεργαστούν με τις τελευταίας τεχνολογίας ελληνικές εταιρίες και να ικανοποιήσουν μαζί τους οικονομικούς στόχους προς όφελος των δύο λαών».

Αναφέρθηκε σε μια συμφωνία που υπογράφτηκε χθες και τη χαρακτήρισε πολύ σημαντική, καθώς αφορά στις προσπάθειες που γίνονται να αναδειχθεί η Ελλάδα σε ενεργειακό κόμβο στην περιοχή, και σημείωσε ότι η ενέργεια είναι μόνο ένας από τους τομείς ο οποίος έχει φέρει τόσες πολλές καινοτόμες αμερικανικές επιχειρήσεις στη Θεσσαλονίκη αυτή την εβδομάδα.

Μίλησε για περαιτέρω διεύρυνση των οικονομικών δεσμών Ελλάδας-ΗΠΑ και της οικονομικής συνεργασίας και συνεχάρη όλες τις αμερικανικές εταιρίες που συμμετέχουν στην 83η ΔΕΘ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v