Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ν. Παππάς: Οι start ups είναι οι πρεσβευτές της νέας Ελλάδας

Τα επόμενα χρόνια δεν θα υπάρχει ΔΕΘ χωρίς περίπτερο ψηφιακής πολιτικής, τόνισε ο υπουργός από τη Θεσσαλονίκη. Τα επίσημα εγκαίνια του δεύτερου μεγαλύτερου θεματικού περιπτέρου- μετά από αυτό των ΗΠΑ- έγιναν το πρωί.

Ν. Παππάς: Οι start ups είναι οι πρεσβευτές της νέας Ελλάδας
  • της Κατερίνας Κοκκαλιάρη

Με 120 συμμετοχές από start ups, το θεματικό περίπτερο «Digital Greece» εξελίσσεται σε πόλο έλξης στη ΔΕΘ. Στόχος του εγχειρήματος να δοθεί η δυνατότητα στις νεοφυείς επιχειρήσεις να παρουσιάσουν χωρίς κόστος τις καινοτόμες ιδέες τους και να δημιουργήσουν συνεργασίες.

Τα επίσημα εγκαίνια του δεύτερου μεγαλύτερου θεματικού περιπτέρου- μετά από αυτό των ΗΠΑ- έγιναν το πρωί. Ισχυρή ήταν η αμερικανική παρουσία, καθώς το λόγο πήρε ο πρέσβης των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ και ο Μάικλ Κράτσιος, σύμβουλος για θέματα τεχνολογίας και ψηφιακής πολιτικής στο Λευκό Οίκο.

Μάλιστα η αμερικανική αντιπροσωπεία περιηγήθηκε στους χώρους του περιπτέρου «12» και ο πρέσβης συνομίλησε με εκπροσώπους από νεοφυείς επιχειρήσεις. Είχε προηγηθεί το Σάββατο η επίσκεψη του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος συζήτησε με startuppers.

«Οι άνθρωποι εδώ είναι οι πρεσβευτές της νέας Ελλάδας, που δεν φοβάται τίποτα, ούτε το γείτονα, ούτε τον κακό της εαυτό» σημείωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππας. Μιλώντας στους startuppers τόνισε πως μετά από αυτό το αποτέλεσμα τα επόμενα χρόνια δεν θα υπάρχει πλέον Εκθεση χωρίς περίπτερο ψηφιακής πολιτικής. Στο εγχείρημα αναφέρθηκε και ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Λευτέρης Κρέτσος, τονίζοντας την ανάγκη «να δοθεί χώρος σε νέους ανθρώπους και φρέσκιες ιδέες».

Ο αμερικανός πρέσβης υπογράμμισε πως αυτό είναι το μυστικό του success story ότι πολλοί νέοι θέλουν να δημιουργήσουν ένα περιβάλλον να αναπτυχθούν start ups και αναφέρθηκε στη δημιουργία συνεργασιών με τις ΗΠΑ.

Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του περιπτέρου θα πραγματοποιηθεί ένα πρόγραμμα ομιλιών και workshops σε θέματα νέων τεχνολογιών, creative industry και ψηφιακών δεξιοτήτων.

Να σημειωθεί πως την Παρασκευή το «τρένο των start uppers» πραγματοποίησε το δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη, μεταφέροντας του εκπροσώπους των νεοφυών επιχειρήσεων στη ΔΕΘ. Ήταν μια πρώτη ευκαιρία για την ανταλλαγή ιδεών και την αναζήτησή συμπράξεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v