Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νομικές κόντρες και στη μέση η... Μασούτης

Δύο εταιρείες στρέφονται με ασφαλιστικά μέτρα κατά των «Προμηθευτικής Κρεάτων» και «Προμηθευτικής Τροφίμων», διεκδικώντας οφειλές. Πώς τοποθετείται η πλευρά Μασούτη, που αγόρασε τη δεύτερη.

Νομικές κόντρες και στη μέση η... Μασούτης

Βάρη από το παρελθόν φαίνεται πως πέφτουν πάνω από την εξαγορά της «Προμηθευτικής Τροφίμων» από τη Μασούτης καθώς προηγούμενες οφειλές της πρώτης που απορρέουν από τη συνεργασία της με την «Προμηθευτική Κρεάτων» έχουν δημιουργήσει νομικές αντιδράσεις, με αιτήματα ασφαλιστικών μέτρων από επιχειρήσεις που διεκδικούν την εξόφληση προμηθειών.

Συγκεκριμένα η εταιρεία «Ελευθέριος Κιαχάκης» και η «Σ. Ζαφειρόπουλος ΟΕ» στρέφονται κατά των «Προμηθευτικής Κρεάτων» και «Προμηθευτικής Τροφίμων» με αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων. Το ποσό που διεκδικεί η «Ελευθέριος Κιαχάκης» φτάνει το 1,5 εκατ. ευρώ, ενώ η «Σ. Ζαφειρόπουλος ΟΕ» 400.000 ευρώ. Οι δύο εταιρείες ζητούν να διαταχθεί συντηρητική κατάσχεση κάθε περιουσιακού στοιχείου, αλλά και να εκδοθεί προσωρινή διαταγή που να απαγορεύει τη νομική και πραγματική μεταβολή της κινητής και ακίνητης περιουσίας, μέχρι τη συζήτηση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων.

Όπως αναφέρεται στο αίτημα ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε η δικηγορική εταιρεία του Ν. Αγαπηνού, η «Προμηθευτική Τροφίμων» δραστηριοποιείται στον χώρο της εμπορίας ειδών διατροφών και σούπερ μάρκετ και ειδικότερα εκμεταλλευόταν μέχρι πρότινος τα shop in shop κρεοπωλεία της «Προμηθευτικής Τροφίμων ΑΕ», συνολικά 39, τα οποία λειτουργούσαν στα σούπερ μάρκετ της τελευταίας ως αυτοτελής επιχειρηματική μονάδα.

Όπως καταγγέλλουν οι δύο εταιρείες, στην πραγματικότητα η Προμηθευτική Κρεάτων ΑΕ «λειτουργούσε» τα συγκεκριμένα καταστήματα, στα οποία δούλευαν 100 περίπου υπάλληλοί της και στο τέλος του μήνα γινόταν η εκκαθάριση μεταξύ πωλήσεων, αγορών, λειτουργικού κόστους κ.λπ. Στο λογιστικό σκέλος η Προμηθευτική Κρεάτων αγόραζε τα εμπορεύματα από τις καταγγέλλουσες εταιρείες και τα μεταπωλούσε τυπικά στην Προμηθευτική Τροφίμων, για να διατεθούν αμέσως μετά μέσω της πρώτης στη λιανική πώληση και στο τέλος κάθε μήνα αυτή κατέβαλε δίκην ανταλλάγματος ποσό που αντιστοιχούσε σε 6% επί του κύκλου εργασιών της (τζίρου).

Η παραπάνω συνεργασία διακόπηκε μετά την εξαγορά της «Προμηθευτικής Τροφίμων» από τη Μασούτης και οι καταγγέλλουσες εταιρείες υποστηρίζουν στην αίτηση ασφαλιστικών μέτρων ότι ο αγοραστής απέκτησε μεν το ενεργητικό της «Προμηθευτικής Κρεάτων» αλλά όχι το παθητικό, με την τελευταία να βρίσκεται πλήρως αδρανοποιημένη, χωρίς κανένα απολύτως αντικείμενο.

Για να πιστοποιήσουν τα παραπάνω επικαλούνται το ότι τα περιουσιακά στοιχεία της «Προμηθευτικής Κρεάτων» πέρασαν στην «Προμηθευτική Τροφίμων», ενώ το προσωπικό στο σύνολο των καταστημάτων παρέμεινε το ίδιο (αποχώρησαν οικειοθελώς στις 20/5/2018 και προσελήφθησαν αυθημερόν μαζικά από την Προμηθευτική Τροφίμων).

Υπενθυμίζεται ότι στα μέσα Ιουλίου είχε κατατεθεί αίτηση για έκδοση διαταγής πληρωμής για απλήρωτες υποχρεώσεις της Προμηθευτικής Κρεάτων ΑΕ, από την εταιρία εμπορίας κρεάτων Βουδούρης Κώνστας ΑΕ. Η νομική εταιρεία του Ν. Αγαπηνού επεσήμανε σε αυτή ότι η αξία των περιουσιακών στοιχείων της Προμηθευτικής Κρεάτων Α.Ε. έχει αποτιμηθεί από ελεγκτική εταιρία στο ποσόν των 4.250.000 ευρώ.

Το Euro2day.gr συνομίλησε με τον διευθύνοντα σύμβουλο της «Μασούτης», Γιάννη Μασούτη, ο οποίος δήλωσε άγνοια για τις απαιτήσεις των συγκεκριμένων εταιρειών. Όπως ο ίδιος σημείωσε, η υπόθεση με την «Προμηθευτική Κρεάτων» έχει διευθετηθεί οριστικά και μάλιστα προέκυψε ότι η «Προμηθευτική Κρεάτων» χρωστούσε περισσότερα στην «Προμηθευτική Τροφίμων» από ό,τι διεκδικούσε. Ανέφερε δε, ότι η «Προμηθευτική Κρεάτων» παραιτήθηκε από το εξώδικο που είχε αποστείλει και ζήτησε συγγνώμη από τη «Μασούτης».

Ο ίδιος ανέφερε ότι η «Μασούτης» θα κινηθεί νομικά εναντίον των συγκεκριμένων εταιριών και όποιων άλλων προβάλλουν απαιτήσεις στο όνομα της «Προμηθευτικής Κρεάτων», διότι θίγουν τη φήμη και την υπόληψη της εταιρείας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v