Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η ΕΔΕΥ συμμετείχε στο Southeast Europe Energy Forum

Η ΕΔΕΥ συντόνισε το πάνελ “The pivotal role of oil industry in shaping SE Europe’s economies”, με θέμα συζήτησης την έρευνα και την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων και συμμετέχοντες τις εταιρείες Exxon Mobil, Energean Oil και ΕΛΠΕ Upstream SA.

Η ΕΔΕΥ συμμετείχε στο Southeast Europe Energy Forum

Η Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ) συμμετείχε ενεργά στο Southeast Europe Energy Forum, το οποίο συνδιοργανώθηκε από το Ελληνο-Aμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, την Ελληνική Δεξαμενή Σκέψης για την Ενεργειακή Οικονομία (ΗΑΕΕ) και με στρατηγικό εταίρο το Atlantic Council στο ξενοδοχείο ΜET στη Θεσσαλονίκη, την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου, μία μέρα πριν την έναρξη της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, με τιμώμενη χώρα τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Η ΕΔΕΥ συντόνισε το πάνελ “The pivotal role of oil industry in shaping SE Europe’s economies”, με θέμα συζήτησης την έρευνα και την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων και συμμετέχοντες τις εταιρείες Exxon Mobil, Energean Oil και ΕΛΠΕ Upstream SA.

Όπως σημείωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΔΕΥ, κ. Γιάννης Μπασιάς, σε συνέχεια των ανακοινώσεων για ανακάλυψη κοιτασμάτων φυσικού αερίου σε Ισραήλ, Αίγυπτο και Κύπρο και μετά την ολοκλήρωση του έργου του Διαδριατικού Αγωγού (Trans Adriatic Pipeline - TAP), ο οποίος θα μεταφέρει φυσικό αέριο από την περιοχή της Κασπίας Θάλασσας στην Ευρώπη, η έρευνα υδρογονανθράκων στη Δυτική και Νότια Ελλάδα, μαζί με το φιλόδοξο πρόγραμμα κατασκευής του υποθαλάσσιου αγωγού East Med συνιστά ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα ενεργειακού ανεφοδιασμού της Ευρώπης και καθιστά την Ελλάδα ως μία από τις πλέον σημαντικές γεωστρατηγικές περιοχές.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι έρευνες στη Μαύρη Θάλασσα, όπου το βάθος του νερού ξεπερνά τα 2000 μέτρα και οι επερχόμενες έρευνες στα Ελληνικά ύδατα σε βάθη παρόμοια και μεγαλύτερα, θα αναδείξουν την Ελλάδα στην αιχμή της τεχνολογίας σε θέματα γεώτρησης, ασφάλειας και παραγωγής, για τα οποία η ΕΔΕΥ είναι η πλέον αρμόδια αρχή τόσο από τεχνικής όσο και θεσμικής πλευράς, εφαρμόζοντας την Ελληνική και Ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΔΕΥ, από το 2016 έχει οργανώσει την τεχνική και οικονομική δομή της για να ανταποκριθεί στην αποστολή της, η οποία περιλαμβάνει τη διαχείριση των υπαρχόντων υποχρεώσεων των εντολοδόχων εταιρειών, όπως και τη διαπραγμάτευση των νέων παραχωρήσεων προς όφελος του Ελληνικού κράτους.

Η εταιρεία συνεχίζει την ενημέρωση του διεθνούς επιστημονικού και επενδυτικού κοινού, με επόμενο σταθμό το Βουκουρέστι, τον Οκτώβριο, όπου θα δώσει το «παρών» σε δύο σημαντικές διοργανώσεις με τη συμμετοχή διεθνών παικτών της αγοράς του πετρελαίου και εθνικών αρχών από τις βαλκανικές χώρες: Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται να έχει το Balkan and Black Sea Petroleum Association Seminar, με θέμα “Investing in Upstream Projects”, στις 4 Οκτωβρίου. Επίσης, στις 16-17 Οκτωβρίου η εταιρεία θα συμμετάσχει στο 6ο Balcans Petroleum Summit, το οποίο διοργανώνει η εταιρεία IN-VR Oil & Gas, υπό την αιγίδα της Υπουργείου Ενέργειας της Ρουμανίας, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v