Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ντάισελμπλουμ: Πολύ σκληρά και με αποτυχίες τα προγράμματα στην Ελλάδα

«Κάποιοι άνθρωποι θεωρούν ως μεγάλη επιτυχία την έξοδο της Ελλάδας από τα προγράμματα διάσωσης. Όμως δεν νομίζω ότι μπορούμε να το πούμε αυτό, γιατί τα προγράμματα είχαν πολύ μεγάλη διάρκεια, ήταν πολύ σκληρά, με πολλές αποτυχίες».

Ντάισελμπλουμ: Πολύ σκληρά και με αποτυχίες τα προγράμματα στην Ελλάδα

Τα προγράμματα διάσωσης της Ελλάδας είχαν πολύ μεγάλη διάρκεια, ήταν πολύ σκληρά, με πολλές αποτυχίες, τονίζει ο πρώην επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, μιλώντας στη γαλλική υπηρεσία του Euronews.

O κ. Ντάισελμπλουμ, ο οποίος στη διάρκεια της θητείας του κλήθηκε να διαχειριστεί την κρίση της ευρωζώνης και της Ελλάδας, σημειώνει ότι η έξοδος της Ελλάδας από το πρόγραμμα διάσωσης είναι κάτι καλό, ωστόσο δεν κρύβει την απογοήτευσή του, επισημαίνοντας ότι «κάποιοι άνθρωποι θεωρούν ως μεγάλη επιτυχία την έξοδο της Ελλάδας από τα προγράμματα διάσωσης. Όμως δεν νομίζω ότι μπορούμε να το πούμε αυτό, γιατί τα προγράμματα είχαν πολύ μεγάλη διάρκεια, ήταν πολύ σκληρά, με πολλές αποτυχίες».

Οπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ, ο κ. Ντάισελμπλουμ θυμάται ότι στη διάρκεια της θητείας του, είχε κατηγορηθεί ότι δεν δείχνει αρκετή συμπόνια. Είχε μάλιστα γίνει πρωτοσέλιδο η δήλωσή του: «Δεν μπορείτε να δαπανάτε τα χρήματα σε ποτά και γυναίκες και μετά να ζητάτε βοήθεια». Η δήλωσή του αυτή είχε θεωρηθεί προσβλητική για τις χώρες του Νότου και είχε εκληφθεί ως ξενοφοβική και ρατσιστική.

Σύμφωνα με το Euronews, ο κ. Ντάισελμπλουμ εμφανίζεται σήμερα αμήχανος όσον αφορά εκείνη τη δήλωση και ερωτηθείς για το θέμα, δηλώνει ότι «θα την είχε διατυπώσει διαφορετικά, εάν είχε την ευκαιρία».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v