Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ν. Δένδιας: Αστοχίες της κυβέρνησης έριξαν τις τραπεζικές μετοχές

«Κρίση στον τραπεζικό τομέα σημαίνει διακινδύνευση στο σύνολο της οικονομίας της χώρας», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.

Ν. Δένδιας: Αστοχίες της κυβέρνησης έριξαν τις τραπεζικές μετοχές

«Πίσω από τη χθεσινή πτώση των τραπεζικών μετοχών υπάρχει η αστοχία της κυβέρνησης στον χειρισμό των κόκκινων δανείων», ανέφερε μιλώντας νωρίτερα στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας.

«Δεν συζητούμε σε μια ευνοϊκή συγκυρία. Είμαι πολύ προσεκτικός στην τοποθέτησή μου για το τραπεζικό σύστημα. Χθες είχαμε μια μεγάλη πτώση στο Χρηματιστήριο, σήμερα έχουμε μια διόρθωση υπό τη φήμη κρατικής παρέμβασης για την υποβοήθηση του τραπεζικού συστήματος. Οφείλει η κυβέρνηση να μας πει εάν εξετάζει κάποια πρωτοβουλία. Πίσω από τη χθεσινή πτώση των τραπεζικών μετοχών υπάρχει -όπως και σε πολλές άλλες περιπτώσεις- η αστοχία της κυβέρνησης στον χειρισμό των κόκκινων δανείων», είπε ο Νίκος Δένδιας και κατηγόρησε την κυβέρνηση διότι ακύρωσε το νόμο 4307/14 για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, υποσχόμενη "σεισάχθεια", αδράνησε επί δύο χρόνια, για να φέρει τελικά έναν εξωδικαστικό συμβιβασμό (ν.4469/17) χωρίς να πετύχει τίποτε αξιόλογο. «Κρίση στον τραπεζικό τομέα σημαίνει διακινδύνευση στο σύνολο της οικονομίας της χώρας», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.

Αναφερόμενος στο προσχέδιο του προϋπολογισμού, ο κ. Δένδιας είπε ότι δεν υπάρχει προηγούμενο κατάθεσης εναλλακτικού σχεδίου για το προσχέδιο του προϋπολογισμού. «Το εναλλακτικό σενάριο για τη μη περικοπή των συντάξεων προϋποθέτει θυσία των ελαφρύνσεων που είχατε υποσχεθεί: Μείωση του κατώτατου φορολογικού συντελεστή από το 22% στο 20%, κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για εισοδήματα έως 30.000 ευρώ, 450 εκατ. ευρώ από την επιδότηση ενοικίου», είπε ο Νίκος Δένδιας και πρόσθεσε πως κάθε ημέρα που περνά, η ΝΔ έχει τη δυνατότητα να εμπνέει ελπίδα και αισιοδοξία, ενώ τα πράγματα γίνονται χειρότερα για την κυβέρνηση και δυστυχώς την ελληνική κοινωνία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v