Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ερωτηματικά για τη στάση της Κομισιόν θέτουν κύκλοι του ΑΔΜΗΕ

Εκτιμούν ότι η Κομισιόν υπαναχωρεί από βασικές παραδοχές που είχαν ενσωματωθεί στον οδικό χάρτη του έργου της ηλεκτρικής διασύνδεσης της Κρήτης που είχε επί της αρχής συμφωνηθεί στις αρχές του μήνα στις Βρυξέλλες.

Ερωτηματικά για τη στάση της Κομισιόν θέτουν κύκλοι του ΑΔΜΗΕ

Ερωτηματικά για την τακτική που ακολουθούν υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφορικά με την ηλεκτρική διασύνδεση Αττικής - Κρήτης θέτουν κύκλοι του ΑΔΜΗΕ, κάνοντας λόγο ακόμη και για υπονόμευση του έργου το οποίο είναι απαραίτητο για την εξασφάλιση ενεργειακής ασφάλειας και επάρκειας στο νησί.

Όπως είναι γνωστό, η διασύνδεση Κρήτης - Αττικής συνδυάζεται με το καλώδιο που θα διασυνδέει την Κύπρο, μέσω Κρήτης, με την ηπειρωτική Ελλάδα, έργο που έχει χαρακτηρισθεί ως ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος.

Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους επικαλείται το ΑΠΕ, η συγκεκριμένη υπηρεσία της Κομισιόν υπαναχωρεί από βασικές παραδοχές που είχαν ενσωματωθεί στον οδικό χάρτη του έργου που είχε επί της αρχής συμφωνηθεί στις αρχές του μήνα στις Βρυξέλλες σε δύο τουλάχιστον σημεία. Τα οποία είναι η παρέμβαση σε εμπορικά ζητήματα ως προς τα απαιτούμενα κεφάλαια της εταιρείας που θα το αναπτύξει και η ενοποίηση των προμηθειών για τα τρία υποέργα του έργου κοινού ενδιαφέροντος.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, η εταιρία ειδικού σκοπού (SPV, θυγατρική του ΑΔΜΗΕ) Ariadne Interconnection που θα χρηματοδοτήσει και θα κατασκευάσει τη διασύνδεση Κρήτης-Αττικής, διαθέτει ήδη μετοχικό κεφάλαιο 200 εκατομμύρια ευρώ, ικανό να εξασφαλίσει το σύνολο του δανεισμού που απαιτεί το έργο. Γνωστή είναι επίσης η ταυτότητα του ΑΔΜΗΕ, ενώ η μετοχική σύνθεση, η οικονομική κατάσταση και το αντικείμενο άλλων εταιριών που σχετίζονται με το έργο παραμένουν άγνωστα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v