Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τροπολογία για μοριοδότηση νοσηλευτικού προσωπικού

Η τροπολογία πρακτικά περιλαμβάνει την τελική ρύθμιση που χρειάζεται, προκειμένου να προχωρήσουμε άμεσα, εντός των πρώτων ημερών του Νοεμβρίου, στην προκήρυξη των 1.200 θέσεων μόνιμου προσωπικού, για τις θέσεις που σήμερα υπηρετεί, είπε ο Παύλος Πολάκης.

Τροπολογία για μοριοδότηση νοσηλευτικού προσωπικού

Την ψήφιση της τροπολογίας, με την οποία το επικουρικό νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικόυ που υπηρετεί ή υπηρέτησε με συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε νοσοκομεία του ΕΣΥ, μονάδες ΠΕΔΥ και κέντρα υγείας, θα μοριοδοτείται για τη συμμετοχή του στις προκηρύξεις κάλυψης θέσεων μόνιμου προσωπικού στο δημόσιο σύστημα υγείας, ζήτησε -μιλώντας νωρίτερα σήμερα στη Βουλή- ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης.

«Η τροπολογία πρακτικά περιλαμβάνει την τελική ρύθμιση που χρειάζεται, προκειμένου να προχωρήσουμε άμεσα, εντός των πρώτων ημερών του Νοεμβρίου, στην προκήρυξη των 1.200 θέσεων μόνιμου προσωπικού, για τις θέσεις που σήμερα υπηρετεί, από δύο έως και πάνω από τεσσεράμισι-πέντε χρόνια, επικουρικό προσωπικό», εξήγησε ο κ. Πολάκης και πρόσθεσε ότι η προϋπηρεσία για τους πρώτους 48 μήνες θα μοριοδοτηθεί με 20 μόρια.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας ανέφερε ότι η νομοθετική πρωτοβουλία που αναλαμβάνει η κυβέρνηση αποτελεί αναγνώριση του έργου που έχουν προσφέρει αυτοί οι εργαζόμενοι. «Θεωρούμε ότι δεν μπορούμε να έχουμε ένα τέτοιο προσωπικό, που έχει εκπαιδευτεί, έχει αποκτήσει εμπειρία, έχει στηρίξει το σύστημα σε δύσκολα χρόνια και πρακτικά αυτό να μην αναγνωρίζεται με κάποια μοριοδότηση, η οποία θα επιτρέψει να διεκδικήσει με καλύτερους όρους τις μόνιμες θέσεις που καταφέραμε στον συνολικό σχεδιασμό των 20.500 θέσεων που έχουμε υλοποιήσει αυτά τα τρία χρόνια», σημείωσε ο κ. Πολάκης και ενημέρωσε ότι η συγκεκριμένη προκήρυξη θα γίνει μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v