Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μέτρα για επαγγελματίες και εταιρείες που επλήγησαν από τον σεισμό στη Ζάκυνθο

Μεταξύ των μέτρων περιλαμβάνονται η αναστολή καταβολής τρεχουσών εισφορών για 6 μήνες αρχής γενομένης από την 1η του μήνα κατά τον οποίο συνέβη η φυσική καταστροφή, χωρίς υπολογισμό κατά το διάστημα αυτό πρόσθετων τελών ή άλλων προσαυξήσεων.

Μέτρα για επαγγελματίες και εταιρείες που επλήγησαν από τον σεισμό στη Ζάκυνθο

Την εφαρμογή άμεσων μέτρων ανακούφισης των επαγγελματιών και των επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον σεισμό της 26ης Οκτωβρίου 2018 στη Ζάκυνθο, προβλέπει απόφαση που υπεγράφη σήμερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας.

Με βάση την απόφαση, στις πληγείσες επιχειρήσεις και στους ασφαλισμένους που έχουν επαγγελματική εγκατάσταση ή δραστηριότητα στις περιοχές και υπέστησαν ζημιές, θα δοθούν οι εξής διευκολύνσεις:

1. Κεφαλαιοποίηση των καθυστερούμενων μέχρι το τέλος του προηγούμενου της φυσικής καταστροφής μήνα ασφαλιστικών εισφορών μετά των πρόσθετων τελών, τόκων προσαυξήσεων και λοιπών επιβαρύνσεων.

2. Αναστολή καταβολής τρεχουσών εισφορών για 6 μήνες αρχής γενομένης από την 1η του μήνα κατά τον οποίο συνέβη η φυσική καταστροφή, χωρίς υπολογισμό κατά το διάστημα αυτό πρόσθετων τελών ή άλλων προσαυξήσεων.

3. Οι παραπάνω εισφορές εξοφλούνται σε 12-24 ισόποσες μηνιαίες δόσεις αρχής γενομένης από την 1η του επόμενου μήνα εκείνου κατά τον οποίο έληξε η εξάμηνη αναστολή, τονίζει το Υπουργείο Εργασίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v