Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παπαδημούλης: «Ναι» στο InvestEU για την ενίσχυση των επενδύσεων στην ΕΕ

Ο κ. Παπαδημούλης είπε μεταξύ άλλων ότι πρέπει να εξεταστεί η δυνατότητα συμμετοχής και των εθνικών αναπτυξιακών τραπεζών και χαρακτήρισε σημαντική την ενίσχυση του ρόλου του «advisory hub για τις χώρες που πέρασαν μια μεγάλη κρίση.

Παπαδημούλης: «Ναι» στο InvestEU για την ενίσχυση των επενδύσεων στην ΕΕ

Την υποστήριξή του στο πρόγραμμα InvestEU, που αποτελεί μια εμπλουτισμένη συνέχεια του Ταμείου Γιούνκερ, με στόχο την αντιμετώπιση των επενδυτικών κενών που υπάρχουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την άμβλυνση των ανισοτήτων ανάμεσα σε κράτη-μέλη και περιφέρειες της ΕΕ, τόνισε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας εκ μέρους της ευρωομάδας της Αριστεράς, στην κοινή συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής (ECON) και της Επιτροπής Προϋπολογισμών (BUDG) του Ευρωκοινοβουλίου, στο πλαίσιο της Ολομέλειας, με θέμα την «Εγκαθιδρύοντας το Πρόγραμμα InvestEU» (Establishing the InvestEU Programme).

«Πρέπει ακόμη πιο έντονα και συνδυαστικά με τις πολιτικές συνοχής να αντιμετωπίζουμε περιφερειακές ανισότητες, και ιδιαίτερα μέσω της στήριξης περιοχών όπου υπάρχει υψηλή αποεπένδυση και ιδιαίτερα υψηλή μακροχρόνια ανεργία» σημείωσε ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης των βιώσιμων περιβαλλοντικών υποδομών, της γυναικείας συμμετοχής στην αγορά εργασίας και την κοινωνική οικονομία, ώστε να υπάρξουν περισσότερες ευκαιρίες για την νεολαία, της βελτίωσης της ψηφιακής σύνδεσης, των μεταφορών, της πράσινης καινοτομίας και της κοινωνικής οικονομίας.

Ο κ. Παπαδημούλης πρόσθεσε ότι πρέπει να εξεταστεί η δυνατότητα συμμετοχής και των εθνικών αναπτυξιακών τραπεζών και χαρακτήρισε σημαντική την ενίσχυση του ρόλου του «advisory hub για τις χώρες που πέρασαν μια μεγάλη κρίση, γιατί εκεί υπάρχουν σημαντικά, μικρής κλίμακας προγράμματα, που θα πρέπει να ενισχυθούν».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v