Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Ελλάδα εξαιρείται από κυρώσεις ΗΠΑ στο Ιράν

Στις χώρες που εξαιρούνται προσωρινά από τις αμερικανικές κυρώσεις στο Ιράν συγκαταλέγεται η Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών.

Η Ελλάδα εξαιρείται από κυρώσεις ΗΠΑ στο Ιράν

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι η Ελλάδα, η Κίνα, η Ινδία, η Νότια Κορέα, η Τουρκία, η Ιταλία, η Ιαπωνία και η Ταϊβάν, θα εξαιρεθούν προσωρινά από τις κυρώσεις που επέβαλαν οι ΗΠΑ στο ιρανικό αργό πετρέλαιο.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο κ. Πομπέο σημείωσε ακόμα ότι πάνω από 20 χώρες έχουν ήδη μειώσει τις εισαγωγές αργού από το Ιράν, περιορίζοντας τις εισαγωγές κατά πάνω από 1 εκατομμύριο βαρέλια. 

Ο ίδιος υποστήριξε ότι οι κυρώσεις θα επιταχύνουν την αποδυνάμωση της οικονομικής δραστηριότητας του Ιράν. 

Παράλληλα, εξέφρασε την ελπίδα ότι μπορεί να επιτευχθεί μια νέα συμφωνία με το Ιράν. 

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση Τραμπ απέσυρε τις ΗΠΑ από τη διεθνή συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν και επανέφερε σε ισχύ κυρώσεις κατά του ιρανικού πετρελαϊκού τομέα. 

Περισσότερες από 700 οντότητες έγιναν στόχος των αμερικανικών κυρώσεων κατά της Τεχεράνης, πολλοί από αυτούς για πρώτη φορά, όπως ενημέρωσε ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο.

Ο κατάλογος περιλαμβάνει 50 ιρανικές τράπεζες, 200 ιδιώτες, πλοία που συνδέονται με τον ενεργειακό τομέα του Ιράν καθώς και περισσότερα από 65 ιρανικά αεροσκάφη.

Η κίνηση οδηγεί τον συνολικό αριθμό των στόχων που σχετίζονται με την Τεχεράνη σε 900, ιστορικό υψηλό επίπεδο, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών.

Δείτε τον συνολικό κατάλογο αυτών που δέχονται τις αμερικανικές κυρώσεις εδώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v