Βούτσης: Συγκεντρώθηκαν 37,7 εκατ. για τους πληγέντες από τις πυρκαγιές

Σε αυτή τη φάση ακόμα εξετάζονται τα αιτήματα και δεν έχουν δαπανηθεί τα χρήματα.

Βούτσης: Συγκεντρώθηκαν 37,7 εκατ. για τους πληγέντες από τις πυρκαγιές

Τα 37,7 εκατομμύρια ευρώ έφτασε το ποσό που έχει συγκεντρωθεί στον Ειδικό Λογαριασμό Αρωγής των πληγέντων των πυρκαγιών του Ιουλίου στην Αττική. Όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Βούτσης στη Βουλή σε αυτή τη φάση ακόμα εξετάζονται τα αιτήματα και δεν έχουν δαπανηθεί τα χρήματα.

Προς το παρόν έχουν εγκριθεί, αλλά δεν έχουν εκταμιευθεί 2 εκατομμύρια ευρώ. Ειδικότερα το 1 εκατομμύριο αφορά στη συλλογή του αμίαντου από τα κτίρια και το υπόλοιπο 1 εκατομμύριο την ειδική φαρμακευτική αγωγή για τους εγκαυματίες.

Σύμφωνα με την αναλυτική ενημέρωση που έκανε ο Πρόεδρος της Βουλής τα 35 εκατομμύρια προέρχονται από τρεις κεντρικούς κρατικούς φορείς. Ειδικότερα τα 20 εκατομμύρια ευρώ από τον ΟΑΕΔ (με πρόνοια για τις ανακατασκευές σπιτιών), τα 10 εκατομμύρια από το αποθεματικό της Βουλής και τα 5 εκατομμύρια από την Τράπεζα της Ελλάδος. Τα υπόλοιπα 2.7 εκατομμύρια προέρχονται από δωρεές πολιτών ή φορέων όπως ξένες Πρεσβείες.

Ο Ν. Βούτσης διαβεβαίωσε ότι «αυτός ο λογαριασμός δεν θα ξεμείνει» αφού υπάρχουν επιπλέον μεγάλα ποσά από γενναίες δωρεές, οι οποίες δεν έχουν κατατεθεί στον ειδικό λογαριασμό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v