Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΥΠΕΝ: Με δικαστική απόφαση η ELFE πληρώνει με μεταχρονολογημένες επιταγές τη ΔΕΠΑ

Στην προσωρινή δικαστική απόφαση που έχει κερδίσει η ELFE αποδίδει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας τη συνέχιση της πληρωμής της ΔΕΠΑ με μεταχρονολογημένες επιταγές. Αιχμές για εμπλοκή στελεχών της ΝΔ στις δύο εταιρίες.

ΥΠΕΝ: Με δικαστική απόφαση η ELFE πληρώνει με μεταχρονολογημένες επιταγές τη ΔΕΠΑ

Στη Δικαιοσύνη παραπέμπει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης για τη συνέχιση του καθεστώτος της πληρωμής της ΔΕΠΑ από την ELFE με μεταχρονολογημένες επιταγές.

Ο κ. Σταθάκης στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την παρουσίαση του εθνικού ενεργειακού σχεδιασμού με ορίζοντα το 2030 ρωτήθηκε για την υπόθεση της ΔΕΠΑ, με αφορμή την παρέμβαση της ΝΔ.

Ο υπουργός υπεραμύνθηκε των επιλογών του όταν τον Μάιο του 2017 η γενική συνέλευση της ΔΕΠΑ έλαβε απόφαση για αυστηρότερο καθεστώς πληρωμών: «Η απόφαση της γενικής συνέλευσης που ελήφθη αυστηροποιούσε το πλαίσιο πληρωμών (σ.σ. όριζε την πληρωμή των ποσοτήτων φυσικού αερίου 50% με μετρητά και 50% με επιταγές). Βγήκε όμως τότε προσωρινή διαταγή και ακύρωσε την απόφαση αυτή (σ.σ. τον Οκτώβριο του 2017). Οπότε ρωτήστε το δικαστήριο γιατί πληρώνεται η ΔΕΠΑ με μεταχρονολογημένες επιταγές».

Ο υπουργός εξαπέλυσε επίσης και επίθεση στη ΝΔ για την υπόθεση της ΔΕΠΑ, χαρακτηρίζοντας «φαντασιακές τις κατηγορίες για τη ΔΕΠΑ. Θα έχουμε πολλά να πούμε στη Βουλή και για το χρέος της ELFE προς τη ΔΕΠΑ αλλά και για στελέχη της ΝΔ που εμπλέκονται στις δύο εταιρίες».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v