Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δέσμευση Πιτσιόρλα για στήριξη της χημικής βιομηχανίας

Ο υπουργός δεσμεύτηκε να περιληφθούν σε προγράμματα ΕΣΠΑ τα θέματα επικινδυνότητας των χημικών υπό το πρίσμα της κυκλικής οικονομίας και της ανακύκλωσης.

Δέσμευση Πιτσιόρλα για στήριξη της χημικής βιομηχανίας

Τα σημαντικά θέματα που επηρεάζουν την ανταγωνιστικότητα της χημικής βιομηχανίας ήταν το αντικείμενο της συνάντησης του Προέδρου του Συνδέσμου Ελληνικών Χημικών Βιομηχανιών κ. Β. Γούναρη και των Μελών του ΔΣ του Συνδέσμου με τον αναπληρωτή υπουργό Βιομηχανίας Στέργιο Πιτσιόρλα. 

Ο Υπουργός δεσμεύτηκε για την επίσπευση του έργου της απλούστευσης της αδειοδότησης μέσω της αντικατάστασης των βαθμών όχλησης και αντιμετώπισης της περιβαλλοντικής κατάταξης ενιαία και με βάση τις πραγματικές επιπτώσεις των δραστηριοτήτων. Αναγνωρίζοντας το σημαντικό νομοθετικό κόστος και τις προκλήσεις της χημικής βιομηχανίας, δεσμεύτηκε να περιληφθούν σε προγράμματα ΕΣΠΑ τα θέματα επικινδυνότητας των χημικών υπό το πρίσμα της κυκλικής οικονομίας και της ανακύκλωσης.

Επίσης ως σημαντικά θέματα τέθηκαν η επιβάρυνση στο κόστος του φυσικού αερίου με φόρους και ΕΦΚ που λόγω της αυξανόμενης διείσδυσης του Φυσικού αερίου στη βιομηχανία, καθίσταται σημαντική παράμετρος καθώς και η ελάφρυνση του ΕΝΦΙΑ στα βιομηχανικά κτήρια. Για τα δύο θέματα από πλευράς Υπουργείου εκφράστηκε η πρόθεση αντιμετώπισης.

Ο Σύνδεσμος θα συμμετάσχει στις ομάδες εργασίας για την απλοποίηση της αδειοδότησης και θα αποστείλει τις εξειδικευμένες προτάσεις του για τα αναφερθέντα θέματα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v