Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δεκέμβρη και Γενάρη οι πληρωμές για επίδομα θέρμανσης

Το νέο επίδομα θα χορηγηθεί με τα ίδια εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια και με επιμέρους αλλαγές στην κατανομή των δικαιούχων στις διάφορες κλιματικές ζώνες. Οι δικαιούχοι.

Δεκέμβρη και Γενάρη οι πληρωμές για επίδομα θέρμανσης

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να εκδοθούν δύο υπουργικές αποφάσεις σχετικά με το επίδομα θέρμανσης.

Με την πρώτη, θα ανοίγει ο δρόμος για την υλοποίηση της κυβερνητικής εξαγγελίας καταβολής ενός έξτρα ποσού 15 εκατ. ευρώ από το υπερπλεόνασμα (ή το αποθεματικό, όπως είπε πρόσφατα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος) σε όσους έλαβαν και στην προηγούμενη σεζόν επιδότηση θέρμανσης.

Το έξτρα επίδομα αναμένεται να πιστωθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων εντός Δεκέμβρη και θα είναι μεγαλύτερο για τα νοικοκυριά που κατοικούν στις ορεινές περιοχές της χώρας.

Η δεύτερη απόφαση θα αφορά το «στάνταρντ» επίδομα θέρμανσης της σεζόν 2018-19. Αναμένεται να καταβληθεί η πρώτη δόση του στο τέλος Ιανουαρίου, η ηλεκτρονική πλατφόρμα για αιτήσεις αναμένεται να ανοίξει εντός Δεκεμβρίου και θα υπάρξουν σε σχέση με πέρυσι αλλαγές.

Το νέο επίδομα θα χορηγηθεί με τα ίδια εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια και με επιμέρους αλλαγές στην κατανομή των δικαιούχων στις διάφορες κλιματικές ζώνες. Η επιδότηση ανά λίτρο κατανάλωσης από τα 12,5 λεπτά το λίτρο πέρυσι εξετάζεται να διαμορφωθεί στα 15 έως 20 λεπτά.

Δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης θα είναι:

- Άγαμοι φορολογούμενοι με ετήσιο συνολικό εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ, με ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας μέχρι 100.000 ευρώ.

- Έγγαμοι φορολογούμενοι με ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα μέχρι 20.000 ευρώ και ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας μέχρι 200.000 ευρώ. Το εισοδηματικό όριο των 20.000 ευρώ προσαυξάνεται κατά 2.000 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο.

- Μονογονεϊκές οικογένειες με ετήσιο εισόδημα μέχρι 22.000 ευρώ και ακίνητη περιουσία αξίας μέχρι 200.000 ευρώ. Το εισοδηματικό όριο των 22.000 ευρώ προσαυξάνεται κατά 2.000 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο μετά το πρώτο.

Η καταβολή του νέου επιδόματος θέρμανσης θα γίνει σε δύο δόσεις, μία έως την 31η Ιανουαρίου 2019 και μία έως την 30ή Ιουνίου 2019, όπως συνέβη και το 2018.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v