«Πυξίδα μας, οι ανάγκες μιας δημόσιας διοίκησης στην υπηρεσία του δημόσιου συμφέροντος»

H κυβέρνηση προχωρά στις απολύτως απαραίτητες προσλήψεις για την στελέχωση νευραλγικών τομέων του δημοσίου, που υπέστησαν μεγάλο πλήγμα στα χρόνια των μνημονίων, μέσω ΑΣΕΠ και με απόλυτο σεβασμό στο δημοσιονομικό πλαίσιο της χώρας, διαβεβαιώνει η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

«Πυξίδα μας, οι ανάγκες μιας δημόσιας διοίκησης στην υπηρεσία του δημόσιου συμφέροντος»

Η στελέχωση των διοικητικών και κοινωνικών υπηρεσιών του Δημοσίου με μονίμους εργαζόμενους είναι προς όφελος των πολιτών και του κοινωνικού κράτους, σημειώνει η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου σε συνέντευξή της στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και τονίζει: «Πυξίδα μας είναι οι πραγματικές ανάγκες μιας σύγχρονης δημόσιας Διοίκησης στην υπηρεσία του δημόσιου συμφέροντος και του λαού».

Απαντώντας στην κριτική για το θέμα των προσλήψεων στο Δημόσιο, η κ. Ξενογιαννακοπούλου διαβεβαιώνει ότι «η κυβέρνηση προχωρά στις απολύτως απαραίτητες προσλήψεις για την στελέχωση νευραλγικών τομέων του δημοσίου, που υπέστησαν μεγάλο πλήγμα στα χρόνια των μνημονίων», μέσω ΑΣΕΠ και «με απόλυτο σεβασμό στο δημοσιονομικό πλαίσιο της χώρας και αφού έχουν εξασφαλιστεί οι αναγκαίες πιστώσεις».

Η αρμόδια υπουργός αναφέρεται εκτενώς στα βασικά σημεία του νομοσχεδίου που θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή και συγκεκριμένα για τα οφέλη που θα επιφέρει η απλούστευση και επιτάχυνση των διαδικασιών του ΑΣΕΠ στη δημόσια διοίκηση και στους υποψηφίους για μια θέση στο Δημόσιο, καθώς και ο τετραετής και ετήσιος προγραμματισμός προσλήψεων.

Με αφορμή και το συνέδριο της ΝΔ, δεν παραλείπει να ασκήσει έντονη κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας ότι «εκφέρει σκληροπυρηνικό δεξιό λόγο που μας γυρίζει πίσω σε αντιδημοκρατικές εποχές και αντιλήψεις» και ότι ο σχεδιασμός του για το Δημόσιο συνιστά «πισωγύρισμα στις πιο σκληρές μνημονιακές αντιλήψεις», ενώ εκτιμά ότι εάν εφαρμοστεί θα οδηγήσει σε «επέλαση κρατικοδίαιτων συμφερόντων στο Δημόσιο, μέσα από την ιδιωτικοποίηση δημοσίων τομέων με αμφίβολης ποιότητας υπηρεσίες προς τους πολίτες και υποβαθμισμένες ελαστικές σχέσεις εργασίας».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v